"Kuliss" av Ebba Bohlin Lovös norrgående trafikplats.
"Det tuktade landskapet" av Backa Carin Ivarsdotter
"Serpentinvind" av Bigert & Bergström, Kungens kurva södergående.
"Folkhemmet" av Backa Carin Ivarsdotter Vinstas södergående trafikplats.
"Utopi" av Ebba Bohlin Vinstas norrgående trafikplats.
Notiser

Tyréns får ljusgestalta Förbifart Stockholm

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Tyréns har vunnit prestigeuppdraget att projektera ljusgestaltningen i Förbifart Stockholm. Uppdraget omfattar ljus­gestaltningsarbete av samtliga konstverk som ska finnas i tunnlarna, samt belysningstekniskt konstruktionsarbete.

Trafikverket har förutom högt satta mål gällande säkerhet och hållbarhet, även stilistiskt höga krav. Stor vikt kommer därför att läggas vid att få estetik och teknik att fungera som en sammanhängande helhet. I uppdraget ingår även en leverans av 3D-modeller av den färdiga lösningen med hjälp av VR-teknik.

Gestaltningsbelysningen ska både passa in och skapa mervärden för tunnelmiljön. Samtidigt ska belysningen fungera rent visuellt med övriga installationer och vara en del av väg- och tunnelarkitekturen samt skapa trygghet.

Publicerad den 10 oktober 2016
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här