Jobbaktuellt

Lediga jobb


Business Unit Manager till Light Bureau 

Light Bureau är en oberoende fullservice ljusdesignbyrå med ett team av multidisciplinära ljusexperter. I över 25 år har vi designat unika och hållbara belysningsprojekt för att förbättra den visuella miljön, varav många har fått internationellt erkännande. Vi verkar globalt och har ett nära samarbete kunder från både privat och offentlig sektor. Vi söker nu en ny Business Unit Manager som ska leda företaget till helt nya nivåer och stärka vår plats som en av de ledande i branschen.

Jobbeskrivning
Som Business Unit Manager rapporterar du till Head of BA Architecture and Design och ingår affärsområdets ledningsgrupp. I din roll ansvarar du för att driva, skapa tillväxt och hitta synergier för hela företaget med knappt 100 medarbetare och med kontor i Sverige, Danmark, Norge och UK. Du kommer även vara resultat- och verksamhetsansvarig för Light Bureau i Sverige där vi är ca 40 medarbetare. Under din ledning skapar du ett bolag som alla i branschen antingen vill ha som leverantör eller själv arbeta på. Placering är tänkt främst på vårt kontor i Stockholm men även Göteborg och Malmö är möjliga placeringsorter.

Läs mer om tjänsten och kvalifikationer samt ansök här.


Ecolux söker fler distriktsansvariga säljare

Vi fortsätter att växa och söker distriktsansvariga säljare i både Stockholm, södra- och västra Sverige.

Är du en driftig person som söker nya utmaningar inom belysningsbranschen? Då kan du vara vår nya kollega. Som belysningssäljare på Ecolux kommer du representera ett av marknadens främsta produktsortiment inom LED-belysning med inriktning inom kontor, skolor, sjuk- och hälsovård och industri. Vi vänder oss till elkonsulter, elinstallatörer och elgrossister och vårt fokus är energieffektiva belysningslösningar.Din roll är att utveckla både nya och befintliga kunder.

Du erbjuds en spännande tjänst med omväxlande arbetsdagar med korta beslutsvägar. Vi har en stark teamanda i företaget.

Mer information om de lediga tjänsterna hittar du HÄR.


Karl H Ström söker säljare för Småland/Östergötland

Vi söker nu efter en utesäljare för distrikt Småland och Östergötland. Trivs du med att jobba självständigt med en stark organisation i ryggen? Har du tidigare erfarenhet av försäljning från belysnings- eller elbranschen? Då är detta definitivt en möjlighet för dig!

Du kommer att ansvara för kontakten med våra befintliga kunder i el- och belysningsbranschen men även arbeta med att skapa nya kundkontakter för att aktivt driva försäljningen framåt. Våra målgrupper är elkonsulter, installatörer, fastighetsägare och elgrossister där vi är en känd leverantör med en marknadsledande position inom produktområdet sensorstyrd belysning.

Vi söker dig som har erfarenhet av försäljning inom el- eller belysningsbranschen. Vi ser gärna att du har etablerade kontakter inom dessa branscher. Du har ett stort driv och är en resultatinriktad person och har motivationen till att arbeta självständigt mot gemensamt uppsatta mål. Du gillar också att jobba i ett företag med en platt organisation och snabba beslutsvägar.

Vi erbjuder en flexibel och spännande tjänst där det för rätt person finns möjligheter att utvecklas. Distriktet har stora utvecklingsmöjligheter och där kan du växa tillsammans med oss. Vi är i behov av snabb rekrytering och kommer därför behandla alla ansökningar omgående.

Här kan du läsa mer om tjänsten samt om ansökan


Tupex söker säljchef och säljare

Tupex Electric är ett ungt dynamiskt företag i Sverige där vi uppmuntrar utveckling och goda chanser finns att avancera inom bolaget. Du erbjuds en del av ett professionellt team där ni utvecklas tillsammans långsiktigt på en spännande arbetsplats. Företaget expanderar i Stockholm och söker nu en säljchef samt en säljare.

Som säljchef och säljare är du van att ta aktiva beslut, har flera års dokumenterad B2B försäljning samt erfarenhet från likvärdigt arbete. Du är strukturerad, kan planera ditt team och arbeta strategiskt mot mål. Lär mer om tjänsten och om ansökan.


Fox Belysning söker säljare/ljuskonsult i södra Sverige

I rollen som säljare/ljuskonsult har du en viktig uppgift i att hitta balansen mellan att vårda relationerna med gamla kunder och hitta nya kunder.

Vi söker dig som kanske har 5 års erfarenhet inom försäljning B2B, med dokumenterat goda säljresultat.

Du erbjuds en spännande möjlighet att komma in i ett expansivt bolag med ett starkt varumärke på proffsmarknaden. Som säljare för Fox Belysning får du jobba med några av branschens finaste produkter.

Läs mer om tjänsten och ansökan


Karl H Ström söker säljare till Göteborgsområdet

Vi söker efter en utesäljare för distrikt Väst. Du kommer att ansvara för kontakten med befintliga kunder i el- och belysningsbranschen och skapa kontakt med nya, för att aktivt driva försäljningen framåt. Målgrupper är elkonsulter, installatörer, fastighetsägare och elgrossister där vi är en känd leverantör med en marknadsledande position inom sensorstyrd belysning.

Du gillar också att jobba i ett företag med en platt organisation och snabba beslutsvägar.

Vi erbjuder en flexibel och spännande tjänst där det för rätt person finns möjligheter att utvecklas. 

Läs mer om tjänsten och ansökan 

Personnytt


Ecolux
Henrik Söderlind

har anställts som distriktsansvarig utesäljare i Småland. Henrik har lång erfarenhet inom belysningsbranschen och har bland annat jobbat hos Defa Lighting och Designlight Scandinavian tidigare.

I-valo
Andreas Hybertsen

har anställts som Country Manager i Sverige för I-Valo & VEKO Lightsystems. Han ansvarar för försäljning och team för båda varumärkena som är en del inom affärsområde Fagerhult Infrastructure. Andreas har lång erfarenhet av branschen och har de senaste 15 åren haft flera olika roller hos Signify.

Westal
Richard Cider

tar över ansvaret som teknisk specialist på Westal. Richard kommer när närmast från Light By Sweden där han jobbade tre år som konstruktör och produktspecialist.


Kamic Installation
Per Gullne

är nyanställd back office/projektör vid försäljningskontoret i Stockholm. Han kommer närmast från Saferoad där han bland annat jobbat med gatu­belysning. Han har närmare 20 års från elgrossistledet. Per kommer som back-office att bli koordinator i det dagliga försäljningsarbetet.

Flux
John Blidefjord

förstärker teamet på Flux. John har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen och hos Flux kommer fokuset att ligga på belysning för kontor, skolor och hospitality. Med glimten i ögat kallar han sig själv belysningsbollplank, sparringpartner inom belysning eller ljuskonsulent – ljus kan han!

Exengo
Oskar Sernemyr

har med över 10 års erfarenhet av Ljusdesigner på Light Support sedan början av februari förstärkt Exengo Ljusdesign. Oskar är utbildad Ljusdesigner på Jönköpings tekniska högskola och kommer arbeta med både interiöra och exteriöra projekt.


Proton Lighting
Anders Schultz

har tillträtt som projektsäljare för varumärket Exaktor by Proton Lighting. Anders har gedigen erfarenhet av olika belysningsprojekt och kommer senast från en tjänst som säljare på ITAB Prolight. Anders Schultz utgår från Värnamo.

Proton Lighting
Tobias Levinsson

har tillträtt som kommersiell produktchef med ansvar för Exaktors produktsortiment hos Proton Lighting i Värnamo. Tobias har en bakgrund som elinstallatör och kommer närmast från Westal där han arbetat som teknisk specialist.

Tyréns
Helena Aman Johansson

har tillträtt som avdelningschef för Ljusdesign, ett team med 15 ljusdesigners i Stockholm. Helena har lång erfarenhet från branschen och kommer närmast från Light Bureau där hon haft rollen som gruppchef och har jobbat som senior ljusdesigner inom interiöra och exteriöra projekt.


Tyréns
Mauritz Armfelt

är nyexaminerad från Stockholms Tekniska Institut och är anställd som ljusdesigner på avdelningen för Ljusdesign på Tyréns i Stockholm. Han arbetar där huvudsakligen med exteriör belysning och dagsljus.

Zumtobel Group
Christian Fernström

har börjat som säljare, KAM Indoor och kommer att jobba med varumärkena Thorn och Zumtobel med placering vid Stockholmskontoret. Christian kommer närmast från Nordeon Lighting solutions Gmbh och även Christian har lång erfarenhet i belysningsbranschen.

Zumtobel Group
Nicklas Fernström

har börjat som säljare, KAM Indoor och kommer att jobba med varumärkena Thorn och Zumtobel med placering vid Stockholmskontoret. Nicklas kommer närmast från Glamox och har lång erfarenhet inom belysningsbranschen.


Zumtobel Group
Adam Siljeskog

har anställts som ljusdesigner med placering på kontoret i Göteborg. Adam har flerårig erfarenhet som ljusdesigner och kommer närmast från Westal. Han har en kandidatexamen inom ljusdesign från Jönköpings Tekniska Högskola och Adam kommer att jobba med varumärkena Thorn och Zumtobel.

Fagerhult
Lina Lorentzon

är ny Regionchef Väst, i Göteborg. Lina arbetade senast som försäljningschef på ett bolag inom relining och har en lång erfarenhet från möbel- och inredningsbranschen. I sin nya roll ansvarar hon för försäljning och personal i västkustområdet. Lina kommer med sin gedigna kunskap vara ett viktigt tillskott till Fagerhults säljorganisation.

Fagerhult
Tobias Odequist

är ny teknisk säljare med ansvar för affärsområdet Outdoor i västra Sverige. Tobias kommer in med 15 års erfarenhet inom belysningsbranschen och arbetade senast på Candelux som försäljningschef.


Fagerhult
Emma Karlsson

är ny innesäljare med placering i Jönköping. Emma har tidigare arbetat som lagledare inom produktion på Fagerhult och fortsätter nu med sin breda erfarenhet in i det svenska säljbolaget.

Fagerhult
Martin Gustafsson

är ny ljusdesigner med placering i Jönköping. Martin är utbildad ljusdesigner på JTH i Jönköping och kommer vara ett viktigt tillskott till Fagerhults säljorganisation.

Fagerhult
Julia Andersson Palinkas

är ny innesäljare i det svenska säljbolaget sedan januari. Julia kommer med erfarenhet från Sales Support på ITAB Shop Concept och har en säljutbildning i bagaget.


Sweco
Ludvig Bergwall

har anställts som belysnings­projektör hos studio Ljusdesign på Sweco i Stockholm. Han är nyexaminerad belysnings­projektör från Stockholms Tekniska Institut. Ludvig är elektriker och kommer närmast från Bogfelts, där han arbetat några år med exteriör belysning i hela Stockholms län.

Cardi Belysning
Sara Altelind

är ny ljusdesigner med placering i Stockholm. Hon har studerat ljusdesign på Jönköping University och hade en praktik­period på Light Bureau i Uppsala som övergick till anställning. Närmast kommer hon från Stockholms Ljusbutik där hon arbetat som ljusdesigner och butikssäljare.

Westal
Hanna Jarl Hellström

har anställts som innesäljare på Westal. Hanna har jobbat i belysningsledet sedan 2007 och kommer närmast från Ljus­experten, Göteborg.


Westal
Åsa Lööf

är sedan hösten 2021 ny utesäljare för distrikt norr. Åsa kommer senast från Kinnarps Gävle/Dalarna och Wallners persienn och markis, där hon arbetade som försäljningschef.

Westal
Cleo Hallén Trifu

anställdes hösten 2021 som teamledare för ljusdesign. Cleo kommer närmast från Maxel Belysning där hon jobbat som ljusdesigner i fyra år.

Westal
Pontus Olsson

har anställts som ny utesäljare för distrikt väst. Pontus har många års erfarenhet inom elbranschen och kommer närmast från Ahlsell.


Westal
Johanna Pettersson

är ny i rollen som innesäljare, Hon har tidigare arbetat drygt 4 år i monteringen, och har därför redan god kunskap om Westals produkter.

Maxel Belysning
Patrik Bozic

har anställts som projektsäljare Region Väst. Patrik har varit med i branschen i 14 år och har bl a arbetat på Elektroskandia samt Ahlsell och kommer senast från Kamic Installation, från rollen som distriktsäljare Väst.

Maxel Belysning
Ghofran Al Oqlah

har anställts som ljusdesigner hos Maxel i Spånga. Hon är nyexaminerad belysningsprojektör från Stockholms Tekniska Institut och har ett stort intresse för ljusdesign.


Maxel Belysning
Victor Gerdelius

är ny projektsäljare Region ­Stockholm. Victor är utbildad inom elinstallation och kommer närmast från Ahlsell där han under 11 år arbetat som inne- och utesäljare.

Signify
Craig Hill

är engelsmannen som flyttade till Sverige för sex år sedan efter att ha arbetat med el-grossister i Storbritannien i tjugo. Craig tar uppdrag i Stockholm, mellersta och norra Sverige och brinner lite särskilt för belysningslösningar i aktiva miljöer, som idrotts- och konsertlokaler. Stor erfarenhet med internationell touch!

Signify
Camilla Rosen

värvades från MK Illumination där hon fokuserat på utveckling av stora jul- och dekorbelysningslösningar i det offentliga rummet. Lite av ett kreativt mastermind med gott öga och dito humör. Tar uppdrag med gamla och nya projekt i södra Sverige.


Signify
Wiktor Paaijkull

är från Göteborg med humör därefter. Har bland annat jobbat åt Heliospectra AB med odlings­belysning mot den internationella marknaden. Ljusexpert med näsa för kundrelationer, och fokuserar på kundens trygghet i beslutsfattande. Verkar i västra Sverige med bas i Göteborg.

Signify
Nadia Bednarek

är framöver Signifys kontakt i ­Östergötland med närliggande orter. Hon har tidigare varit projektledare på Siemens Energy och där arbetat med försäljning av avancerade gasturbiner. Nadia tar med sig en djup förståelse för industrins behov och processer, samt ljusets innebörd i dessa och liknande miljöer.

Signify
Robin Amador

är närmast från Malex Solutions där han fokuserat på nöd-och undervattensbelysning, men har också bakgrund som elinstallatör. En rejäl yrkesman med stort tekniskt intresse. Robin jobbar med Göteborg som bas och täcker landets västrare delar där han gör belysningslösningar och energieffektiviseringar.


För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.        m

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här