Jobbaktuellt

Lediga jobb


Vattenfall söker belysningsprojektör

Vill du vara med och påverka och planera vår offentliga miljö i Sverige?

Hos Vattenfall Services som Belysningsprojektör kan du få möjligheten att vara med och bidra till att skapa en trivsam, vacker och säker utomhusmiljö i Sverige. Vi arbetar idag med kunder över hela Sverige och erbjuder tjänster för utomhusbelysning i alla dess slag. Utveckling, planering, uppsättning, vägledning, strukturering och gestaltning.

Nu har du möjlighet att sätta ditt avtryck och hjälpa Vattenfall i sitt ärofyllda uppdrag att planera offentligbelysning till det bättre! Är du redo?

Se mera information om tjänsten samt ansökan som ska vara inne senast 6 december. 


Ramboll söker ljusdesigner

Har du en med passion för design, hållbarhet och kreativ problemlösning? Letar du efter ett spännande jobbtillfälle där du får uppleva området ljusdesign inom en multidisciplinär miljö?

Vi ser fram emot att välkomna en ljusdesigner till vårt team!

Du bör vara en ambitiös och talangfull person med ett kreativt driv, en välorganiserad lagspelare med tekniska och estetiska färdigheter, angelägen om att leverera spännande och unika projekt. Du kommer att bistå i alla aspekter av projekt och spela en nyckelroll för att säkerställa att design är tydligt uttryckt, studerat och dokumenterat. Redo att arbeta i en öppen och samarbetande miljö, vi ser fram emot att skapa utrymme för dig till att vara en viktig tillgång i ett växande och sysselsatt team.

Du kommer arbeta tätt i team med övriga medarbetare inom flera olika marknadsområden och kompetenser så som arkitekter, landskapsarkitekter, elprojektörer och övriga kompetenser inom Ramboll.

Läs mer om tjänsten och ansökan – sista ansökningsdag: 30 november


Glamox söker säljare till Småland och Blekinge

Glamox söker säljare för bearbetning av Småland och Blekinge, där du blir en del av Team Region Mellan. Teamet består av ca 5-6 personer. Du kommer ansvara för support och bearbetning av i första hand elinstallatörer, elkonsulter och ljusdesigners.

Tjänsten utgår från hemmet.

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker.

Personnytt


Ledvance
Patrik Sörebo

har varit i elbranschen i nästan hela sitt yrkesliv i olika befattningar och har nu klivit på rollen som Key Account Manager. Patrik har tidigare arbetat på bl a Ahsell och Rexel, de senaste åtta åren nästan uteslutande med belysning.

Proton Lighting
Bianca Carrasco

är nyutexaminerad belysningsprojektör och arbetar sedan juni som ljusdesigner hos Exaktor by Proton Lighting. Bianca är från början elinstallatör, och har även arbetat som butiks­säljare inom grossistledet. Bianca utgår från Exaktors Stockholmskontor.

Proton Lighting
Denisse Manito

arbetar sedan juni som ljus­designer. Denisse är utbildad ljusdesigner på Jönköpings Tekniska högskola och har sedan dess arbetat med olika typer av belysningsprojekt, både inomhus och utomhus. Denisse utgår från Exaktors Stockholmskontor.


Proton Lighting
Kerstin Björnsson

tillträdde i maj som konsult­säljare i södra Sverige. Kerstin har stor erfarenhet av försäljning inom elbranschen och kommer närmast från Westal. Kerstin utgår från Kalmar och kommer att vara en kontaktperson för elkonsulter, belysningsprojektörer med flera.

Proton Lighting
Sandra Söderlind

tillträdde i augusti som inne­säljare för Exaktor i Värnamo. Sandra har tidigare jobbat med säljsupport, in- och utleverans samt reklamationshantering och kommer närmast från en tjänst som Sales Coordinator på Formenta.

Signify
Annelie Larsson

har från 1 juli nytt uppdrag hos Signify som försäljningschef, Professional Trade Sverige. Hon ansvarar för projektför­säljningen mot installatörer och grossister med varumärken som Philips och Interact. ­Annelie började hos Signify 2019 och kommer senast från tjänsten som Channel ­Marketing ­Manager.


Signify
Jonas Asplund

anställdes februari 2022 som ­National Key Account Manager för rikstäckande installatörer. Jonas kommer närmast från stanley Security där han ­jobbat som affärsutvecklingschef i 4 år.

Signify
Kim Lindefalk

arbetar sedan maj som Key ­Account Manager med fokus ­på projektförsäljning. Kim ­kommer närmast från Ahlsell där han jobbat som affärs­ansvarig utesäljare i 5 år.

Annell Ljus + Form
Stephanie Sales

är Annells nya kontakt för för­säljning och projekt i västra Sverige med kontor i företagets showroom på Stampgatan 8 i ­Göteborg. Hon är ­ljusdesigner och ingenjör och kommer ­närmast från Rejlers där hon arbetat som teamledare för ljus och belysning. Hon har även arbetat med belysning hos wsp och Volvo Cars.


Stockholm Lighting Company
William Olvesten

välkomnas som innesäljare hos Stockholm Lighting. William har en utbildning till belysnings­projektör från Stockholms ­Tekniska institut och har tidigare arbetat 5 år som elektriker inom olika typer av projekt. ­William kommer att arbeta i Stockholmskontoret med stöd till kunder i föreskrivande led och till slutkunder.

Karl H Ström
Klas Fors

är nyanställd teknisk säljare. Han har tjugo års erfarenhet från belysnings­branschen och kommer närmast från ­Nokalux. Med utgångspunkt från ­Göteborg kommer han att sprida ljus över Västra ­Götaland, Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Karl H Ström
Patrick Trofast

stärker teamet inom teknisk ­support på Karl H Ström. Han har lång erfarenhet av att jobba som elektriker, senast på Sandstedt och Löfgrens el.


Karl H Ström
Camilla Grönbladh

är ny marknadschef. Hon är i grunden journalist och har de senaste tio åren arbetat som utbildare, marknadsförare och projektledare på utbildnings­företaget Moderskeppet.

Fagerhult
Martin Franzén

är ny teknisk säljare med ansvar för affärsområdet Mälardalen. Martin har gedigen erfarenhet av försäljning som teknisk ­säljare, KAM och arbetade­ ­tidigare som försäljningschef för slutkund på Aura Light.

Fagerhult
Erik Egrenius

är ny ljusdesigner på Fagerhult med placering i Habo. Erik är utbildad ljusdesigner från ­Jönköping University och kommer vara ett viktigt tillskott i Fagerhults säljorganisation.


Glamox
Johan Nilsson

har lång erfarenhet som elektriker med både Sverige och Norge som arbetsfält. Nu har han anslutit sig till säljteamet på Glamox och jobbar mot både elkonsulter och elinstallatörer i regionerna Värmland och Skaraborg.

Glamox
Christoffer Nordin

har anslutit sig till säljteamet, med Stockholm som sin nya ­region och kommer i första hand att jobba mot elinstallatörer. Han har lång erfarenhet som serviceelektriker och kommer närmast från en kortare tid som säljare av belysning, då med Norrland som arbetsfält.

Cardi
Matti Reiman

ansluter till Cardis försäljnings­organisation. I sin nya roll ­bidrar han med kompetens inom teknisk och dekorativ belysning för föreskrivande led, med fokus på produkter från Molto Luce och Panzeri. Med 20 års erfarenhet av belysning inom scen-, ­konsult- och försäljningsledet kommer han att vara en viktig förstärkning i regionen.


Alingsås engergi
Frida Almqvist

har anställts som verksamhets­ansvarig för Belysning vid Alingsås Energi. Hon kommer dels att ha hand om Lights in Alingsås och dels ta hand om stadens belysning. Frida kommer senast från en position som senior ljusdesigner på Light Bureau i Göteborg.

Vattenfall Services
Isac Sanderberg

har anställts som belysnings­projektör på Vattenfall ­Services med placering i Malmö. Han är utbildad ­ljusdesigner från ­Jönköpings tekniska ­högskola och kommer stärka upp Vattenfall Services projekteringsteam för exteriör ­belysning i hela Sverige.

Maxel
Urban Stenlund

är det senaste tillskottet till säljkåren. Han är utbildad elektriker och har den vägen via projektledning mm gått till sälj där han både på in- och utsidan satt ljus på marknaden. Urban är som Projektsäljare ansvarig för norra delen av Sverige och utgår från Mälardalen i sin bearbetning av elkonsulter, installatörer samt grossister.


Beamstar Studio AB
Mikaela Åström Forsgren

är nu ägare av företaget Beamstar Studio, med ­konsultverksamhet inom ljusarkitektur och ­design. Hon arbetade de senaste 16 åren som ansvarig ljus­designer på White Arkitekter. ­Mikaela kommer nu att arbeta med ­ljusdesign och formgivning, med stor erfarenhet både inom gestaltning och teknik tillika inom trygghet- och hållbarhetsfrågor.

Maxel
Mattias Eliasson

började i januari arbeta som Innesäljare på Kundsupport. Mattias har tidigare arbetat som Innesäljare på Solar under flera år. Han har stort intresse för teknik och belysning samt erfarenhet från såväl större som mindre belysningsprojekt.

Flux
Adam Blom

arbetar från och med september i säljteamet som teknisk support. Adam har en bakgrund som elinstallatör och ett stort driv och intresse av belysning. Han har redan arbetat två år på företaget och är väl bekant med sortimentet.


Flux
Sebastian Landgren

förstärker från och med juli Flux säljteam som teknisk support. Sebastian kommer närmast från Malux, där han har haft liknande uppgifter och nu är han redo att sätta tänderna i företagets breda sortiment.

Ledvance
Omar Aurangazeb

är ny teknisk innesäljare på ­Ledvance. Omar har en ­examen från Stockholms Tekniska ­Institut som Belysningsprojektör och har en bakgrund inom el.

Ledvance
Daniel Nordahl

har börjat som Key Account ­Manager. Daniel har lång erfarenhet av belysning och kommer närmast från Clas Ohlson där han arbetat som produktchef med fokus främst på inomhusbelysning och ljuskällor.


Ledvance
Erik Lantto

är ny säljare med ansvar för övre Norrland, utgår från Luleå, arbetar från Kiruna ner till Örnsköldsvik. Erik har över 10 års erfarenhet av tekniska lösningar och belysnings­projekt inom grossistledet och kommer senast från en tjänst som ­Account Manager på Solar.

Ecolux
Henrik Söderlind

har anställts som distriktsansvarig utesäljare i Småland. Henrik har lång erfarenhet inom belysningsbranschen och har bland annat jobbat hos Defa Lighting och Designlight Scandinavian tidigare.

I-valo
Andreas Hybertsen

har anställts som Country Manager i Sverige för I-Valo & VEKO Lightsystems. Han ansvarar för försäljning och team för båda varumärkena som är en del inom affärsområde Fagerhult Infrastructure. Andreas har lång erfarenhet av branschen och har de senaste 15 åren haft flera olika roller hos Signify.


Westal
Richard Cider

tar över ansvaret som teknisk specialist på Westal. Richard kommer när närmast från Light By Sweden där han jobbade tre år som konstruktör och produktspecialist.

Kamic Installation
Per Gullne

är nyanställd back office/projektör vid försäljningskontoret i Stockholm. Han kommer närmast från Saferoad där han bland annat jobbat med gatu­belysning. Han har närmare 20 års från elgrossistledet. Per kommer som back-office att bli koordinator i det dagliga försäljningsarbetet.

Flux
John Blidefjord

förstärker teamet på Flux. John har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen och hos Flux kommer fokuset att ligga på belysning för kontor, skolor och hospitality. Med glimten i ögat kallar han sig själv belysningsbollplank, sparringpartner inom belysning eller ljuskonsulent – ljus kan han!


För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.        m

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här