Jobbaktuellt

Lediga jobb

Personnytt


PE Teknik och Arkitektur
Jonas Malmberg

har anställts som ­ljusdesigner i Stockholm. Han har en magister­examen i ljusdesign från KTH och kommer närmast från Tyréns. Jonas har också bakgrund som lärare och kommer att jobba med belysning i lärmiljöer, men också exteriört och med dagsljus.

Ledvance
Patrick­ Bickford-Smith

har anställts som Business ­Developer för solenergi och kommer senast från Roofit. Solar där han jobbat som försäljningsingenjör och varit med att starta upp verksamheten i Sverige. ­Patrick har de senaste 3–4 åren ­jobbat inom solcellsmarknaden primärt kring BIPV (integrerade lösningar).

Annell Ljus + Form
Erik Abouhanian

har anställts som säljare till ­kontoret i Stockholm. Med över tio års erfarenhet i belysningsbranschen har han arbetat internationellt med allt från att omvandla kontor och hotell till att förbättra offentliga platser. Eriks fokus kommer främst att rikta sig till arkitekter.


Annell Ljus + Form
Lina Abrahamsson

är ny i marknadsteamet och ny i belysningsbranschen. Hon kommer bland annat att arbeta med marknadsföringsaktiviteter och extern kommunikation. ­Senast kommer hon från bemanningsbranschen där hon jobbat som marknadsansvarig.

Zumtobel Group
Tobias Olausson ­Sahlin

förstärker Zumtobels team i rollen som Key Account Manager mot föreskrivande led i region väst. Han är utbildad ljusdesigner vid Jönköping University och har 14 års erfarenhet som ljus­designer på arkitektkontor och hos ­elkonsulter.

Zumtobel Group
Joakim Loman

anslöt till team Zumtobel som Key Account Manager i region öst i januari. Han har lång ­erfarenhet inom branschen, både från installatör, gross och senast nödljus. Joakim kommer att jobba främst med inomhusapplikationer med både Zumtobels och Thorns varumärkena.


Signify
Jonathan Berg

har anställts som Sales Specialist – Professional Trade. Han kommer att utgå från Huskvarna och jobba med kunder och olika projekt i Småland och Öster­götland. Jonathan har en bakgrund som ljus­designer från JTH, kommer senast från EFKAB och dess­förinnan ­Fagerhult.

Elektro Elco/Hide-a-lite
Gabriella Sköld

är sedan januari anställd som ­ljusdesigner med placering i Bankeryd. Gabriella kommer närmast från Aura Light där hon arbetat som ljusdesigner/teamleader. Gabriella är utbildad ljusdesigner vid Jönköping University och tog examen 2016.

OVAU
Thomas Fearis

är sedan februari anställd som produktdesignchef och ska ­driva arbetet med att starta upp ett helt nytt tjänste­segment. Thomas har 14 års erfarenhet inom produktutveckling då han tagit fysiska produkter från idé till produktion samt genererat kommersiella framgångar och prisbelönt design.


Tillsammans Arkitekter
Sonal Garg

är ljusdesigner och sedan september en del av Tillsammans Arkitekter. Hon har över tio års erfarenhet och har utbildat sig i Tyskland, Italien och Indien. Vid sidan av sitt arbete ­forskar hon om spelet mellan ljus och ­material. Sonal blev egen före­tagare för tre år sedan och arbetar mest med hotell, restauranger, bostäder och kontor. Samt vill även arbeta mer med ljuskonst i framtiden.

Sweco
Anna Egerbo

har anställts inom EL/Tele-­avdelningen som specialist inom belysning och kommer att konsulta och handlägga i projekt. Hon har 14 års erfarenhet inom belysningsplanering och har varit verksam som ljus­designer hos Solar Light, White Arkitekter, Cardi Elektro­skandia och SG Armaturen. Anna har läst Ljusdesign på JTH.

Sweco Architects
Klara Larsson

har anställts som belysnings­projektör hos Sweco Ljusdesign i Stockholm. Hon kommer närmast från Light Bureau, är utbildad ljusdesigner och byggnadsingenjör. Klara kommer att arbeta med belysning för urbana stadsnära miljöer.


Ateljé lyktan
Lina Svedestedt

har arbetat som ljusdesigner hos Ateljé Lyktan i drygt sju år och kliver nu in i rollen som ansvarig chef för avdelningen Ljus­design. Lina är ­ut­bildad i ljusdesign på T­ekniska Hög­skolan i ­Jönköping.

Ateljé lyktan
Erik Signäs

välkomnas som fullstack­utvecklare. Han har flera års erfarenhet som konsult inom mjukvaruutveckling, där Ateljé Lyktans hemsida har varit ett av flera uppdrag. Genom sin nya roll kommer han att ­engagera sig fullt ut i att underhålla och förbättra alla företagets ­digitala plattformar.

Ateljé lyktan
Sointu Moisander

har anställts som ljusdesigner, med placering i Stockholm. Sointu är utbildad vid Tekniska Högskolan i Jönköping med inriktning ljusdesign.


Flux
Niklas Ödmann

förstärker nu säljteamet på Flux som ljusrådgivare. Niklas är en välkänd och uppskattad branschprofil med sin långa karriär som ljusdesigner och han kommer i första hand fokusera på belysningslösningar och armaturer för exteriöra projekt.

Erco
Anjelica Engh

har anställts som säljare med ansvar för Stockholm och norra Sverige. Anjelica tillhörde en av de första generationerna ljus­designers som examinerades från Ljushögskolan och har även studerat inrednings­design. Hon kommer senast från Louis Poulsen och har tidigare arbetat på Modular.

Erco
Björn Spångmark

är ny VD med ansvar för den nordiska marknaden. Anställ­ningen är ett led i ERCOs pågående generationsskifte. Björn kommer närmast från Modular som ansvarig för de nordiska och östeuropeiska marknaderna och har tidigare arbetat med Hoffmeister. Han är marknadsekonom med drygt 20 års ­branscherfarenhet.


Bjerking
Adam Kalderén

förstärker avdelningen exteriör ­belysning sedan januari på Stockholmskontoret som byggledare inom offentlig belysning. Han 15 års lång erfarenhet inom belysning och började som montör 2008. Närmast kommer han från One-Nordic där han arbetade som ­projektledare.

Bjerking
Anna Waernborg

arbetar sedan februari som ­senior ljusdesigner på avdelning exteriör belysning. Hon har en bakgrund som landskaps­arkitekt och har varit verksam som ljusdesigner i 24 år med fokus på utomhusmiljöer. Anna kommer närmast från Light Bureau.

OVAU Lighting Solutions
Kim Höglund

är utbildad ljusdesigner vid JTH och startar OVAU som vd, efter flera års erfarenhet av att leda och utveckla affärer inom ljusdesign. Kim kommer närmast från rollen som affärschef på Granlunds och tidigare avdelningschef på Tyréns. Hon har varit verksam ljusdesigner sedan 2010.


OVAU Lighting Solutions
Joe Hutt

är anställd som ljusdesigner. Han kommer direkt från KTH där han tagit en magisterexamen inom ljusdesign samt examen från STI som belysningsprojektör.
Joe är också utbildad fotograf och har tidigare arbetat inom fotobranschen både i
London och Stockholm.

OVAU Lighting Solutions
Annelie Sundin

är anställd som uppdragsansvarig ljusdesigner och kommer närmast från rollen som ljusdesigner och inredningsarkitekt på Ljusrum. Hon har en magisterexamen från KTH och en kandidatexamen inom produktdesign. Annelie har stort intresse för bildskapande, som visualiseringar och konceptuella idéer.

OVAU Lighting Solutions
Philip Taborn

är sedan januari anställd som ljusdesigner och säljare och kommer att arbeta med att ta fram och sälja nyckelfärdiga lösningar i kundnära relationer. Philip har en kandidatexamen i ljusdesign från JTH och han kommer senast från ERCO med erfarenhet av försäljning.


Stockholm Lighting Company
Ebba Olsson

välkomnas som innesäljare hos Stockholm Lighting i Göteborg. Hon har en utbildning till ljusdesigner från JTH och har tidigare arbetat inom handel och service. Ebba kommer att arbeta med stöd till kunder i västra och södra Sverige.

WSP Ljusdesign
Ronnie Eckervig

har anställts som senior uppdragsansvarig ljusdesigner på kontoret i Östersund. Han har lång erfarenhet som ljusdesigner och uppdragsledare och kommer närmast från en roll som projektchef på Östersunds kommun. Han är ackrediterad ljusdesigner och utbildad vid JTH.

WSP Ljusdesign
Elias Schön

har anställts som ljusdesigner och elprojektör med placering i Kristianstad. Han kommer närmast från Fagerhult och har en utbildning i ljusdesign från JTH och tidigare erfarenhet inom elinstallation och kommer att bli ett starkt tillskott till WSP.


WSP Ljusdesign
Olivia Andersson

arbetar som ljusdesigner på WSP i Växjö. Hon är utbildad ljusdesigner på Jönköpings tekniska högskola och har även en examen inom interiördesign från Florence Institute of Design International.

Ateljé lyktan
Philip Nilsson

har anställts som ny Second Life Engineer, med placering på huvudkontoret i Åhus. Philip är utbildad vid Tekniska Högskolan i Jönköping med inriktning ljusdesign och har även flerårig erfarenhet från sitt tidigare arbete som elektriker.

Ateljé lyktan
Anneli Holmström

är nyanställd som projektledare och förstärker ateljé Lyktans avdelning för nyutveckling, med placering på huvudkontoret i Åhus. Hon kommer närmast från Bravida Sverige, där hon arbetade som entreprenad­ingenjör och projektledare.


Ateljé lyktan
Björn Andersson

förstärker vår nya utvecklings­avdelning i Åhus som Laboratory Engineer. Han har tidigare arbetat med testning, prototyp- och produktframtagning av trådlösa hörlurar.

Annell Ljus + Form
Hampus Åkerlind

är ny säljare i Stockholm. Han kommer närmast från Light Bureau, från rollen som uppdragsledare. Hampus är utbildad till MSc Architectural Lighting Designer vid KTH och har stor erfarenhet av och bred kompetens inom belysningsprojekt för exteriöra miljöer.

LEDVANDCE
Li Gullaksen

har anställts som marknadskoordinator på Ledvance. Hon kommer senast från Kinnarps där hon har arbetat som marknadskoordinator. Hon har tidigare erfarenhet som projektledare på event- och PR-byrå.


LEDVANDCE
Ludwig Rapp

är ny säljare. Han kommer att utgå ifrån och ta hand om kunder främst i Stockholm. Han kommer senast från Svenska Pool & Spa där han var anställd som butikschef och där han även arbetat som utesäljare i fyra år.

LEDVANDCE
Thomas Engström

har anställts som säljare i region Väst på Ledvance. Han kommer senast från Ahlsell Fastighet Väst där han jobbat med förvaltande bolag. Han har gedigen erfarenhet från branschen.

Signify
Nikolay Nikolov

har ett nytt uppdrag som försäljningschef Sverige för Professional Trade. Han har varit på Signify i sju år och besitter en gedigen kunskap av det breda sortimentet. Nikolay har flera års erfarenhet av sälj som försäljningschef elgrossister och tidigare som KAM inom konsumentorganisationen.


Signify
Anton Petterson

börjar som Key Account Manager i public teamet för norra delen av Sverige. Anton har arbetat inom belysningsindustrin i sju år och kommer närmst från ITAB/Nordic Light. Han har bred erfarenhet inom sälj och kommer att vara ett starkt tillskott inom teamet.

Siteco
Malin Hoas Jansson

arbetar sedan en tid med affärsutveckling och marknadsföring med placering i Stockholm men supporterar även Norge och Finland. Malin är civilekonom med inriktning International Business och marknadsföring och har tidigare arbetat på Zumtobel Group, Cardi Belysning/ Elektroskandia Sverige.

Siteco
Alicia Belsing

har anställts som ljusdesigner på Siteco. Hon har lång erfarenhet av ljusdesign främst inom retail-området. Alicia kommer närmast från Fagerhult Belysning där hon arbetade med ljusrådgivning, konceptutveckling och ljusdesign.


Siteco
Denise Rudenstén

har anställts för att arbeta som Project Coordinator med placering i Borås. Denise har tidigare arbetat med Sales Support och Project Coordinator hos Fagerhults Belysning.

Siteco
Viktorija Misiunaite

är ny som ljusdesigner i Stockholm. Hon har utbildning inom arkitektur från England och examen inom arkitektonisk ljusdesign vid KTH. Viktorija har tidigare arbetat som belysningsprojektör med statliga vägar och har erfarenhet som föreläsare på Mälardalens Högskola i Eskilstuna.

Fox Belysning
Mats Kristiansson

är sedan september anställd som säljare/ljuskonsult. Mats utgår från Kungsbacka och kommer ta hand om kunder främst i västra Sverige. I bagaget har han en lång erfarenhet inom belysningsbranschen och ansluter till Fox efter 13 år på Louis Poulsen.


Sweco Architects
Anders Kjellgren

har anställts som ljusdesigner hos Sweco Ljusdesign i Stockholm. Anders är utbildad ljusdesigner vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Han kommer närmast från Tyréns och har varit verksam som ljusdesigner sedan 2014. Sedan tidigare har han 13 års erfarenhet som elinstallatör.

Sweco Architects
Elsa Frisén

har anställts till Sweco Ljusdesign i Stockholm som medverkande ljusdesigner efter en period som praktikant på Sweco. Elsa har en bakgrund inom produktdesign och har studerat ljusdesign vid KTH där hon tog examen 2022.

Sweco Architects
Patsy Bellido

är nyanställd ljusdesigner hos Sweco Ljusdesign i Stockholm. Hon har en magisterexamen inom ljusdesign från KTH och är arkitekt från grunden. Patsy har arbetat i över åtta år som ljusdesigner och kommer närmast från Tillsammans Arkitekter.


Zumtobel Group
Jani Helin

är anställd som Key Account Manager och kommer främst att arbeta med varumärket Thorn med fokus på utomhusbelysning. Jani kommer senast från Aidon där han jobbat med Smart Grid Intelligence lösningar och ansvarar för region Öst.

Zumtobel Group
Jesper Ternblad

kommer att ansvara för region Väst och är anställd som Key Account Manager med fokus på utomhusbelysning och varumärket Thorn. Jesper kommer med erfarenhet från branschen och har tidigare jobbat som elektriker.

JK Belysning
Elin Ferngren

har anställts på JK Belysning där hon kommer att förstärka teamet och jobba framåt som ljusdesigner i interiöra och exteriöra projekt. Hon utgår från JKs kontor i Skövde. Elin kommer närmast från Cardi.


Belid
Martin Lindeberg

är sedan i september ny CCO för Teknisk belysning med placering i Varberg. Han har över 20 års erfarenhet inom belysningsbranschen och arbetade tidigare som försäljningsdirektör på Aura Light. Med sin gedigna erfarenhet blir han ett viktigt tillskott i teamet.

Belid
Linda Reinholdsson

är sedan i augusti ny tekniska säljare/ljusdesigner med placering i Varberg. Linda har en examen i ljusdesign från Jönköpings Tekniska Högskola och åtta års arbetslivserfarenhet inom området. Linda har tidigare arbetat på Norlux.

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här