Jobbaktuellt

Lediga jobb


Är du redo att bli vår Ljusdesignchef?

Cebe Belysning söker dig som vill leda vårt ljusdesignteam och skapa framtidens smarta belysnings-lösningar med god design. Vi är idag en av Sveriges ledande leverantörer inom belysning och arbetar för att stärka vår position på marknaden. Vill du vara med på resan?

Vi förstärker vår belysningsavdelning och söker en Ljusdesignchef i Stockholm. Som Ljusdesignchef kommer du att leda och coacha ett ljusdesignteam på 8  medarbetare. Teamet är en del i Cebe Belysning som idag består av 24 personer, dedikerade att utveckla företaget framåt på marknaden.

Vi söker dig med erfarenhet av att leda en teknikavdelning med ”spetskompetens”. Du har dokumenterad bakgrund inom belysning och erfarenhet av liknande tjänst på en el-konsult- eller belysningsföretag. Vi ser att du har erfarenhet att utveckla människor och team och en vana att kontinuerligt identifiera förbättringsområden och gå från ord till handling.

Arbetet innebär mycket kontakt med människor, varför det är viktigt att du är serviceinriktad och lätt att samarbeta med. Du är drivande, van att arbeta både självständigt och i team och tar egna initiativ med ett tydligt affärsfokus.

Mer information om tjänsten och ansökan


Glamox söker teamledare och belysningsprojektör

Vi behöver förstärka vår organisation som arbetar med projektering. Teamet består av 6 Belysningsprojektörer som i huvudsak finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som belysningsprojektör i Glamox stöttar du kunder och säljare genom att ta fram effektiva belysningslösningar och styrsystem för de projekt vi jobbar med. Teamledarens arbetsuppgifter förutom att projektera blir att supporta teamet, se till att vi arbetar effektivt och säkerställa att vi ger god service med den senaste tekniken.

Vi ser gärna att du har relevant utbildning från Ljushögskolan eller motsvarande och/eller tidigare erfarenhet av liknande tjänst hos ett belysningföretag eller elkonsult.

Frågor besvaras av Lasse Franzén, regionchef Nord/Öst på telefon 070-690 10 58 eller via mail lasse.franzen@glamox.com. Din ansökan med CV skickar du till Lasse på samma mailadress.

Mer information om tjänsten >> 

Personnytt


Aura Light
Staffan Widman

förstärker säljkåren mot föreskrivande led i Stockholm och Uppsala. Staffan har en gedigen bakgrund inom belysning och kommer närmast från Malux och där innan CEBE belysning på Elektroskandia.

Xcen
Andreas Rocklöv

förstärker som säljare på Xcen AB i Värnamo. Andreas kommer närmast från en tjänst som säljare på Pinewood. Han kommer att arbeta mot hela Sverige.

Ledvance
Daniel Axelsson

har anställts som Key Account Manager – Trade. Daniel kommer närmast från Defa Lighting. Dessförinnan jobbade han 15 år på Malmbergs Elektriska, där han bl.a. hade key account-ansvar för Hornbach.


Signify
Kenneth Grönholm

ny nordisk koncernchef. Han har under de senaste 22 åren arbetat sig upp i företaget via flera olika funktioner och delar, bl a från huvudkontoret i Holland i 9 år. De senaste fyra åren har han varit försäljningsdirektör för Consumer Lighting över Norden. Grönholm tar över sin nya roll efter Astrid Simonsen Joos, som går vidare till en global tjänst som digitalchef.

Proton Lighting
Richard Klüger

har anställts som distriktssäljare för varumärket Exaktor. Richard kommer närmast ifrån Ahlsell, där han arbetat som innesäljare med ansvar för elinstallation. Richard förstärker säljorganisationen i distrikt Stockholm / Gotland och kommer att utgå från säljkontoret i Stockholm.

Fagerhults Belysning
Markus Wållgren

tar nu steget som säljare efter flera års arbete som innesäljare. Han tar över distrikt Skaraborg efter Jan Augustsson som pensioneras efter 50 år i företaget.


Fagerhults Belysning
Fredrik Winge

är nyanställd ljusrådgivare med placering i Sthlm. Fredrik kommer att jobba mot ljusdesigners och arkitekter i stockholmsområdet och kommer närmast från en tjänst på Aura Light och har även drivit eget företag inom branschen.

Westal
Sarah Klinterot

är sedan oktober anställd som ljusdesigner och innesäljare på Westals säljkontor i Göteborg. Sarah har under sina 10 år i ljusbranschen arbetat inom event och film, men har senast jobbat inom försäljning.

Fagerhults Belysning
Jimmy Ahl

ansluter till Fagerhults Belysning med placering i Stockholm. Jimmy kommer att arbeta som säljare för inomhussegmentet mot installatörer i Stockholmsområdet och kommer närmast från en tjänst på Ahlsell.


Fagerhults Belysning
Annelie Wallman

ansluter till Fagerhults Belysning Sverige med placering i Stockholm. Annelie kommer att arbeta som säljare för inomhussegmentet mot installatörer i Stockholmsområdet och kommer närmast från en tjänst på Bellalite.

Fagerhults Belysning
Ludwig Liepe

tillträder som KAM Retail med placeringsort Stockholm. Ludwig har varit trainee hos Fagerhult under 18 månader och haft uppdrag inom Fagerhult och systervarumärket Led Linear.

Glamox
Nicklas Fernström

är anställd som säljare på nord/östra distriktet och utgår från Stockholmskontoret. Han har en lång och gedigen erfarenhet från belysningsbranschen med anställningar bland ­annat på Exaktor, Ansorg och GE Lighting.


Glamox
Per-Erik Forsman

är anställd som säljare på nord/östra distriktet och utgår från Skellefteå. Per-Erik har lång erfarenhet från branschen
där han bland annat arbetat på GE Lighting och Philips. ­Senast kommer han från ­Ahlsell, där har jobbade i 7 år med belysning.

Glamox
Anders Forssén

är ny säljare på nord/östra distriktet, med placering på Stockholmskontoret. Han har en teknisk bakgrund och har jobbat som komponentingenjör, teknisk säljare och mot belysningssegmentet med fokus på OEM. Senast kommer Anders från Schneider Electric från en roll inom kraft.

Fagerhults Belysning
Sara Jirbäck

har fått en ny tjänst som Försäljningschef för Fagerhult Retail. Sara kommer närmast från en tjänst som Försäljningschef för Fagerhult Outdoor.


Stockholm Lighting Company
Emelie Pihlqvist

välkomnas från augusti 2019 som innesäljare hos Stockholm Lighting. Emelie har då precis avslutat sin kandidatutbildning till Ljusdesigner på JTH och kommer framförallt att arbeta med ljusberäkningar och support till föreskrivande led.

ÅF Lighting
Fredrik Winqvist

stärker ÅF Lighting i Stockholm. Fredrik har över 30 års erfarenhet av programmering/styrning och är specialist på att ta fram lösningar för dynamisk belysning. Han kommer senast från Stockholm Lighting, där han arbetat som teknisk projektledare i en rad olika projekt som med fasadbelysningen för Friends Arena.

Stockholm Lighting Company
Gustav Andersson

förstärker gruppen sedan april med fokus på offerter, order, leveranstider och övrig telefon och mejlservice till kunderna. Gustav har lång erfarenhet
som innesäljare inom byggbranschen.


ÅF Lighting
Kristian Nyth

är ny sektionschef för ÅF Lighting i Göteborg. Kristian är utbildad ljusdesigner med många års erfarenhet inom marknadsföring och projektledning. De senaste sju åren har han varit projektledare hos Revolve Concept Management där han arbetat med internationell branding genom bland annat b2b events.

Cebe Belysning/Elektroskandia
Jeanette Johansson

är ny ljusdesigner och hon kommer att vara placerad på Elektroskandias säljkontor i Helsingborg. Jeanette har lång och gedigen erfarenhet som ljusdesigner/ projektör och hon kommer närmast från Zumtobel.

ÅF Lighting
Rodrigo Muro

är också ny i teamet i Stockholm. Han är utbildad arkitekt med masters i ljusdesign och industridesign och har sedan 2011 varit en av huvudlärarna för masterprogrammet i ljusdesign på KTH och föreläst internationellt. Rodrigo kommer att stötta teamet i ljusdesignprojekt samt utveckla ÅF Lightings utbildningar.


Cebe Belysning/Elektroskandia
Tony Carlborg

är ny säljare för region Mellan. Tony har lång och gedigen erfarenhet från belysningsbranchen, där senaste tjänst var på Zumtobel där han arbetade som belysningssäljare Tony kommer att utgå från Elektro­skandias säljkontor i Örebro.

ÅF Lighting
Anna Waernborg

är ett nytt tillskott till teamet i Stockholm. Hon är utbildad landskapsarkitekt specialiserad på ljusdesign och har över 18 års erfarenhet som ljusdesigner, senast från Sweco. Annas expertis är främst inom ljus för exteriöra miljöer. Hon arbetar bl a med att ta fram en ljusstrategi för Stockholms stad.

Aloud
Danai Lytra

förstärker Alouds team som ny ljusdesigner. Danai har bakgrund inom scenografi, teater och arkitektur och blev på så vis introducerad till ljusdesign. Hon har idag en Master i ljusdesign från KTH samt en Master i arkitektur från Patrasuniversitetet i Grekland och erfarenhet från ett flertal internationella projekt.


Ecolux
Hanna Fredriksson

är nyanställd distrikts­ansvarig säljare och förstärker Ecolux Stockholmskontor. Hanna kommer närmst från Stockholm Lighting Company där hon arbetat som säljare och projektledare inom belysning och styrsystem. Hon har en lång erfarenhet som installatör, samt god kunskap om ljus och ljusplanering. Hanna har även jobbat som innesäljare inom grossistledet.

Ecolux
Oscar Bengtsson

har anställts som Utvecklings- & Produktsortimentschef från 4 februari. Oscar har 8 års erfarenhet inom professionell belysning och stor kunskap inom produktutveckling. Han kommer närmst från Defa där han som teknisk chef ansvarat för utveckling och uppbyggnad av Defa’s produktportfölj.

Aloud
Fredrik Lauve

har tagit över som VD för Aloud efter Dennis Lundell. Fredrik kombinerar kompentens inom marknadsföring, affärsutveckling och försäljning med ett inspirerande ledarskap. Dennis fortsätter att utveckla Alouds säljorganisation med ökad tillväxt samt en bredare internationell marknad som mål och är kvar i företagets styrelse.


Sweco Ljusdesign
Kristofer Langerbeck

har anställts som ljusdesigner i Malmö. Kristofer kommer närmast från egen firma som ljusdesigner och har drivit projekt från idé till installation. Han har tidigare erfarenhet av belysning på kulturhistoriska platser och brinner också för ljus och hälsa. Kristofer har läst ljusdesign på JTH och har en bakgrund från teatern och kulturstudier.

Sweco Ljusdesign
Linnea Henstam

är sedan september anställd på Sweco i Stockholm som ljusdesigner. Linnea har en kandidatexamen från HDK inom inredningsarkitektur och en magister i ljusdesign från KTH. Hon har tidigare jobbat som inredningsarkitekt på Sweco i Malmö. På Sweco i Stockholm kommer hon jobba med både interiöra och exteriöra projekt.

Annell Ljus + Form
Geoff Eldestrand

skiftar jobb hos Annell och övergår till kundunderstöd och projektservice inom affärsområdet Stad och Trafik. Geoff kom till Annell för två år sedan. Han har engelsk universitetsexamen och 14 års erfarenhet inom svensk belysningsteknik med bland annat vidareutbildning hos Philips Ljus.


Schréder Nordic
Kajsa Larsson

har börjat som Lighting ­Designer/Sales Support. Kajsa har examen i ljusdesign från Jönköpings Tekniska Högskola och kommer närmast ifrån Elektroskandia där hon arbetat som innesäljare/ljusdesigner. Kajsa har placering på nya kontoret i Malmö.

Aura Light
Martin Klippel

har intagit rollen som Product manager luminaires på Aura Light. Martin har en gedigen bakgrund från belysningsbranschen från Osram, Sweco, Erco och nu närmast Zumtobel.

Schréder Nordic
Kenth Pettersson

ansluter sig till Schreder Nordic AB som KAM i Region Öst/Norr med placering i Stockholm. Kenth har över 20 års erfarenhet av belysningsindustrin och kommer närmast ifrån Fox Belsyning. Dessförinnan var Kenth ett antal år hos Thorn Lighting.


För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare