Jobbaktuellt

Lediga jobb

Personnytt


Granlund
Kim Höglund

har börjat hos Granlunds (fd. Eco konsult) som affärsområdeschef. Hon kommer närmast från Tyréns där hon jobbat som avdelningschef ljusdesign och som affärsutvecklare. Kim kommer även bistå ljusgruppen och jobba som specialist med ljusföroreningar.

Landskapsgruppen
Wilma Elison

är nyexaminerad från JTH, med en kandidat i Ljusdesign. Hon är nu anställd i ljusdesignteamet hos Landskapsgruppen i Göteborg där hon även gjort sin praktik våren 2021. Tidigare har Wilma arbetat med fotografi och inom färghandel, vilket också kommer gynna hennes arbete med belysning i exteriöra miljöer.

Vattenfall
Lisa Holmgren

har anställts som belysnings­projektör på Vattenfall Services med placering i Göteborg. Hon kommer närmst från Rejlers och är utbildad ljus­designer från JTH. Hon blir en god förstärkning i Vattenfall Services projekteringsteam för exteriör belysning i hela Sverige.


Kamic
Johan Bandling

är ny säljrepresentant med bas i Umeå. Han kommer närmast från Collinder Märksystem där han arbetat som distriktsansvarig säljare för Norrland. Johan kommer med sin kompetens och erfarenhet samt Kamics produktportföljer, tjänster och lösningar bidra till ökad aktivitet i det norra distriktet.

Kamic
Malin Jarl Wallenius

är välkänd backoffice för många sen tidigare och byter nu tjänst och tar över säljansvaret för region Mellan (Dalarna, Närke, Värmland, Dalsland samt delar av Skaraborg). Hon besöker sedan 1 februari installatörsföretag, elgrossister samt föreskrivande led i regionen.

Kamic
Viktor Wikstrand

är sedan 1 februari ny säljare på Stockholmskontoret och får ansvar för den södra delen av distriktet samt Östergötland. Viktor har lång erfarenhet från elbranschen och kommer närmast från en tjänst som projektledare på Neab-gruppen. Han har även en längre anställning på El- och Ljusdesign i Stockholm på sitt CV.


Bjerking
Thomas Fernberger

har anställts som projektör på Exteriör Belysning i Stockholm. Han har tidigare arbetat som elektriker i ca 7 år och närmast genomfört utbildningen Belysningsprojektör på Stockholm Tekniska Institut.

Bjerking
Irina Ahrenstedt

har anställts som projektör/ljusdesigner på Exteriör Belysning i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som ljusgestaltare på ECO konsult och har även en flerårig bakgrund inom offentlig konst. Irina har en master i ljusdesign från KTH, ALD samt är utbildad belysningsprojektör på STI.

Airam
Martin Friis

är ny säljare i Stockholm för Airam. Martin har en bred erfarenhet och kompentens inom belysning då han tidigare jobbat med såväl säljansvarig som produktansvarig hos olika belysningstillverkare. Martin kommer jobba mot grossister, installatörer och konsulter, primärt i Stockholmsområdet.


Airam
Erik Frejinger

har tillträtt som ny VD för Airam Sverige. Erik har en lång erfarenhet av belysningsbranschen med många år på ledande befattningar hos Aura Light. Efter en kort vända i ny bransch är han nu tillbaka och i det finskägda Airam, ett belysningsbolag med en 100-årig historia.

Sweco Architects
Konstanze Keil

har anställts till Sweco Ljusdesign i Stockholm som ljusdesigner och dagsljusspecialist. Innan jobbade hon 7 år som ljusdesigner och dagsljusspecialist på Light Bureau. Hon har en bakgrund som arkitekt i Tyskland innan hon bestämde sig för att ta klivet in i ljusbranschen.

Glamox
Marcus Clöve

har under hösten anslutit sig till Glamox ljusstyrningsteam som teknisk support. Marcus kommer senast från larmbranschen men är i grunden utbildad elektriker och har lång tidigare erfarenhet inom ljusservice och ljusstyrning.


Glamox
Magnus Lundqvist

har lång erfarenhet från installationsbranschen och har de senaste 15 åren arbetat som projektledare. Nu har han anslutit sig till Glamox säljteam, med Småland och Blekinge som sina regioner. Magnus kommer att arbeta mot både konsulter och installatörer.

Glamox
Fredrik Augustsson

har anslutit sig till säljteamet på Glamox med Värmland och Skaraborg som sina regioner. Han har tidigare erfarenhet från belysningsbranschen och nu senast från konsultledet. Fredrik kommer att jobba mot både konsulter och installatörer.

Ecolux
Anders Molin

har anställts som konstruktör. Han är utbildad industridesigner och har tidigare drivit en konsultbyrå i 16 år med kompetens inom produktutveckling och inredningsarkitektur.


Ecolux
Mikael Malmgren

har anställts som belysnings­projektör. Mikael har 17 års erfarenhet inom belysningsbranschen. Han kommer senast från Rutab där han jobbat som innesälj/projektör av närvarostyrning.

Ecolux
Patrik Wikström

är nyanställd som distriktsansvarig säljare i Göteborg. Patrik är utbildad elinstallatör och arbetat inom elbranschen i 10 år. De senaste sex åren har han jobbat som säljare hos Alcadon.

Signify
Nils Lindeberg

är ny som Key Account Manager Systems & Services inom Retail & Hospitality. Han kommer jobba med Norden som arbetsområde, med nuvarande och nya kunder och utveckla nya möjligheter. Nils kommer närmast från Vattenfall Network Solutions från en tjänst inom affärsutveckling och försäljning.


Signify
Henrik Haleen

har från 1 februari fått nytt uppdrag hos Signify som Key Account Manager Systems & Services inom Office & Industry. Han kommer jobba med varumärken som Philips och Interact. Henrik har tidigare jobbat som Key Account Manager på konsumentsidan hos Signify.

Signify
Hannah Lindell

har anställts som Channel Marketeer, Professional Trade Sverige. Hon är ansvarig bl a för marknadsföringsaktiviteter till elgrossister i professionella kanalen med varumärken som Philips och Interact. Hannah har tidigare jobbat på Dyson som Key Account Manager.

Signify
Semer Said Yahya

har fått nytt uppdrag som Channel Marketeer, Professional Trade Sverige. Hon ansvarar för olika digitala marknadsföringsaktiviteter och koordinering av events. Innan dess hade hon tjänsten som Marketing & Data Coordinator Intern på Signify.


Signify
Nils Rygaard

är ny som Key Account Manager, Professional Trade Wholesalers Sverige. Han ansvarar för försäljning till svenska elgrossister och arbetar för att stärka kundrelationerna mot den professionella belysningskanalen med varumärken Philips och Interact. Nils har tidigare varit Quote Support Officer på Signify.

Light Bureau
Markus Hölbling

har anställts som ljusdesigner i Stockholm och har studerat ljusdesign på KTH. Han har fingrar i arkitekturens alla syltburkar genom arbete och studier inom arkitektur, landskap, inredning, arkitekturforskning och belysning.

Light Bureau
Klara Larsson

är ljusdesigner/belysningsprojektör på Light Bureau i Stockholm. Klara kommer närmast från Bjerking och jobbar främst med exteriöra projekt.


Light Bureau
Tuva Jones

har nyligen börjat som senior ljusdesigner hos Light Bureau i Stockholm. Tuva kommer närmast från Tyréns och har gedigen erfarenhet inom exteriör belysning.

Light Bureau
Alexander Pettersson

är nyanställd och arbetar som belysningsprojektör på Light Bureau i Stockholm. Han är utbildad vid Stockholms Tekniska Institut och har tidigare erfarenhet inom elbranschen.

Ledvance
Malin Lindén

är ny Trade-säljare i region mellansverige. Malin har en lång bakgrund från branschen, med sex års erfarenhet från elgrossisten Rexel där hon senast kommer ifrån och jobbade med försäljning av belysning och teknik samt var utesäljare.


Ledvance
Oto Magyar

är sedan december ny medarbetare på kundservice och sales support. Han kommer senast från Harju Elekter, med bakgrund som serviceelektriker men även som butikssäljare, innesäljare och teknisksupport hos elgrossist och från leverantörsledet.

Defa Lighting
Per Bäckstrand

tillträdde i januari rollen som KAM med fokus på utomhusbelysning. Han kommer in med över 25 års branscherfarenhet som bl.a. produktchef och Key Account Manager på ZG Lighting. Med sin breda erfarenhet kommer han att vara en stor tillgång inom ramen för belysning.

Defa Lighting
Sofie Öhman

har anställts som försäljningschef på DEFA. I bagaget har hon en kandidatexamen i ekonomi, samt 17 år på Thorn Lighting i roller som bl.a. produktchef och säljansvarig. På DEFA lockas hon av det familjeägda bolagets snabba beslutsvägar och entreprenörskap.


Light Bureau
Tobias Olsson

har utsetts till sektionschef för Light Bureau i södra och ­västra Sverige. Tobias ­kommer ­närmast från en roll som ­senior ljusdesigner på Sweco ­Architects i Malmö.

Light Bureau
Martin Petersson

har etablerat Light Bureau i Växjö. Där arbetar han som senior ljusdesigner primärt mot Småland och södra Sverige. Martin har varit hos Light Bureau sedan 2011 och arbetade tidigare som gruppchef hos Light Bureau i Stockholm.

Light Bureau
Erik Gulyas

är ljusdesigner på Light Bureau i Malmö. Erik har en master­examen i ljusdesign från ­Aalborg Universitet. Eriks primära fokusområde är ­ljusdesign för hållbar stads­utveckling.


För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här