Jobbaktuellt

Lediga jobb

Personnytt


Light Bureau
Tobias Olsson

har utsetts till sektionschef för Light Bureau i södra och ­västra Sverige. Tobias ­kommer ­närmast från en roll som ­senior ljusdesigner på Sweco ­Architects i Malmö.

Light Bureau
Martin Petersson

har etablerat Light Bureau i Växjö. Där arbetar han som senior ljusdesigner primärt mot Småland och södra Sverige. Martin har varit hos Light Bureau sedan 2011 och arbetade tidigare som gruppchef hos Light Bureau i Stockholm.

Light Bureau
Erik Gulyas

är ljusdesigner på Light Bureau i Malmö. Erik har en master­examen i ljusdesign från ­Aalborg Universitet. Eriks primära fokusområde är ­ljusdesign för hållbar stads­utveckling.


Light Bureau
Ellen Hallner

har anställts som junior ljusdesigner med placering i Göteborg. Ellen studerar sista terminen av sin kandidatexamen i Ljusdesign vid Tekniska Högskolan i Jönköping.

Light Bureau
Oskar Anderberg

är nyanställd som junior ljus­designer med placering i ­Malmö. Oskar studerar sista terminen av sin kandidat­examen i Ljusdesign vid Tekniska Högskolan i Jönköping.

Proton Lighting
Christian Kruskopf

har tillträtt som konsultsäljare. Han kommer senast från en tjänst som projektledare/KAM inom ITAB Group. Christian utgår från Exaktors kontor i Stockholm och kommer att vara en kontaktperson för elkonsulter, belysningsprojektörer med flera.


Proton Lighting
Mattias Möller

är ny R&D Manager i Värnamo. Han har erfarenhet från olika roller som Product and Application Manager, Team Leader R&D och Design Engineer. Han kommer senast från en tjänst som Product and Application Manager Controls and Connectivity på ITAB Group.

Sweco Architects
Carl Martinsson

har anställds till Sweco Ljus­design i Göteborg. Han kommer närmast från Rebel Light där han har arbetat som marknads­förare, teknisk och estetisk rådgivare i ljusdesignprojekt. Carl har en examen från ljus­designutbildningen på JTH 2007.

Sweco Architects
Sebastian Hedberg

har anställts till Sweco Ljusdesign i Stockholm som belysningsprojektör. Han har en bakgrund som elektriker innan han bestämde mig för att ta klivet in i ljusbranschen via studier på STI till belysningsprojektör.


Sweco Architects
Mattias Eriksson

har anställts till Sweco Ljusdesign i Stockholm som uppdragsledare. Mattias kommer närmast från El & Ljusdesign där han arbetade som projektledare.

Fagerhult
Torbjörn Johansson

är sedan i maj ett starkt tillskott till Fagerhults säljkår som teknisk säljare med ansvar för distriktet Kalmar län, höglandet och Gotland. Torbjörn kommer närmast från Karl H Ström där han arbetat 10 år med stort säljansvar.

Glamox
Ebba Palmquist

arbetar sedan september som ­ljusdesigner. Hon är utbildad på JTH och har en master i ljusdesign på Aalborg Universitet i Köpenhamn. Ebba har innan Glamox arbetat i Köpenhamn som ljusdesigner med både interiört och exteriörtprojekt. Hon utgår från Glamox Malmökontor.


Glamox
Fredrik Arvidsson

anställdes i oktober som ljus­designer i Stockholmskontoret. Han är utbildad på Stockholms Tekniska Institut och har sedan dess arbetat med olika typer av belysningsprojekt, både interiört och exteriört.

Glamox
Joel Engvert

arbetar sedan november som ­ljusdesigner. Han är utbildad på Jönköpings Tekniska hög­skola och har tidigare jobbat som ljusdesigner med olika typer av projekt. Joel utgår från Glamox Göteborgskontor.

Flux
Magnus Nilsson

är ny teknisk utesäljare/ljusrådgivare på sydvästra distriktet och besöker föreskrivare, installatörer och slutkunder. Med sin långa erfarenhet kommer han att kunna vara behjälplig med det mesta inom ramen för belysning. Magnus kommer närmast från Karl H Ström, Ecolux och Fergin.


Maxel
Edson Öquist

är ny projektsäljare Region ­Stockholm. Edson har lång bakgrund från branschen med tio års erfarenhet från grossistledet och kommer närmast från Ledvance där han under de tre senaste åren arbetat som projektsäljare/belysningsprojektör.

I-valo
Michael Berlin

har anställts som Area Sales Manager i Östra Sverige för I-Valo & VEKO Lightsystems. Han ansvarar för försäljningen för båda varumärkena. Michael har många års erfarenhet inom branschen och kommer senast från en tjänst som specialist­säljare belysning på Ahlsell.

Noon Light
Per Johansson

har anställts som försäljningschef på Noon. Han har lång erfarenhet inom branschen där han verkat både som konsult och ­säljare. Per kommer närmast ifrån Selux. Han har bred ­bakgrund inom ljusdesign, ­inrednings- och möbeldesign samt försäljning.


Kamic
Anders Adelin

är nyanställd produktchef inom belysning- och nödbelysningsområdet. Han har mer än 30 års erfarenhet inom belysning, både från installation, projektering och försäljning. Närmast kommer han från en tjänst som distriktssäljare inom ­Kamic där han arbetat med försäljning av produkt- och ­systemlösningar till grossistkunder och föreskrivande led.

Liljewall Arkitekter
Stina Söderling

är anställd som ljusdesigner och inredningsarkitekt i Stockholm. Hon är utbildad på Mälardalens högskola och har en master i Architectural Lighting Design från KTH. Hon har senast drivit eget företag med interiöra uppdrag inom kontor, restaurang & hotell och privata hem. Dessförinnan arbetade hon på VRÅ och var med bl i utvecklandet av deras satsning på ljusdesign.

Liljewall Arkitekter
Tobias Olausson Sahlin

arbetar sedan december som uppdragsansvarig ljusdesigner på huvudkontoret i Göteborg. Han kommer närmast från White arkitekter där han var handläggande ljusdesigner och har tidigare mångårig erfarenhet från arkitektbranschen. Tobias är utbildad vid Tekniska Högskolan i Jönköping och ­ackrediterad ljusdesigner


Aura Light
Henrik Håkansson

har anställts som VD för Aura Light International. Henrik, som har en gedigen industriell och internationell erfarenhet från chefsbefattningar inom Electroluxkoncernen, Hexagon Group och Arla Plast, tillträdde den 1 oktober 2022.

Aura Light
Mats Wiksten

har tillträtt som Key Account Manager med fokus på affärsutveckling i Sverige och Danmark. Mats är tillbaka på Aura Light efter 3 år på Signify/Philips där han arbetat med försäljning av främst utomhusbelysning.

Aura Light
Christoffer Olofsson

tar över ansvaret som Site Manager för Aura Lights produktionsanläggning i Vimmerby. Christoffer kommer närmast från pappersbruket Sofidel Sweden men har stor erfarenhet av belysningsbranschen från sin tid som produktionschef på Glamox Målilla.


Aura Light
Thomas Eliasson

förstärker svenska säljkåren och kommer att arbeta med projektförsäljning mot konsulter. Thomas kommer närmast från Helvar och har stor kunskap om lösningar för belysningsstyrning.

Aura Light
Alice Auregård

har anställts som ljusdesigner med placering i Jönköping. ­Alice har en examen inom ljusdesign från Jönköpings Tekniska Högskola och kommer närmast från Hide-a-lite. Hon kommer att arbeta med både interiöra och exteriöra projekt.

Aura Light
Johan Widman

är ny ljusdesigner med placering i Solna. Johan är nyexaminerad från Stockholms Tekniska Institut och kommer att arbeta med både interiöra och exteriöra projekt.


Cardi
Morad Rasheed

har anställts som ljusdesigner. Morad har en masterexamen i arkitekturljusdesign från KTH med erfarenhet från Ljusrum och Black ljusdesign. Han kommer att arbeta med projekt inom Stockholmsregionen samt hjälpa till med butikskoncept.

Cardi
Pontus Bergman

förstärker teamet på Valhallavägen som teknisk innesäljare. Han kommer närmast från Sylvania och har även jobbat många år på Bellalite. Pontus kommer att arbeta med varumärket Cardi samt agenturerna Molto Luce och Panzeri i olika typer av belysningsprojekt.

Fagerhult
Mikael Johansson

är sedan i april ny teknisk säljare i väst, med placering Göteborg. Mikael har lång erfarenhet av försäljning och affärsutveckling mot fastighetsbranschen och blir ett viktigt tillskott i teamet.


Fagerhult
Pontus Stolt

är sedan juni ny säljare för affärs­området Health & Care över hela Sverige. Pontus har tidigare jobbat som el-/telekonsult inom bland annat sjukhussektorn och kommer senast från AFRY. Han har stor teknisk kunskap inom hälsa och sjukvård.

Fagerhult
Maria Wetterström Stålarm

är ny ljusdesigner på Fagerhult med placering i Habo. Maria har kandidatexamen i ljusdesign vid Jönköping University och har lång erfarenhet av elbranschen, både som elektriker och som yrkeslärare på El- och energi­programmet.

Fagerhult
Rasmus Andtbacka

är ny ljusdesigner med placering i Habo. Rasmus har tidigare studerat ljusdesign vid Jönköping University och började sin tjänst på Fagerhult i juni.


För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här