Annonsering

Ljuskultur är Sveriges enda specialtidning om belysning

Ljuskulturs läsare är de som arbetar direkt i det föreskrivande ledet, professionellt med belysning och ljusdesign som ljusdesigners, arkitekter, inredare, elkonsulter, elinstallatörer, anställda hos leverantörer och designers.

Ljuskultur är Sveriges enda specialtidning om belysning och är en ’bibel’ för de som arbetar professionellt med belysning.

Annonsformat print


Nyhet! I årets utgivningar kommer Ljuskultur att, i varje nummer, ha ett eller flera fokusämnen utöver våra fasta vinjetter och feature-artiklar. Ett e-nyhetsbrev går ut inför varje nummer och berättar om vilket fokusämne som kommer. Våra fokusämnen tar upp ljus- och belysningsprojekt inom området; ljusdesign och de tekniska lösningarna.

Vid frågor kring annonsering vänligen kontakta Eva Ström, telefon: 0765-47 48 49, e-post: eva.strom@ljuskultur.se

Helsida
Uppslag
Halvsida, stående
Halvsida, liggande
Långsmal liggande, uppslag
Kvartssida
Tredjedels sida, liggande

Annonsering på hemsidan


Ljuskulturs webbsida är mycket välbesökt och har drygt 1200 besökare i veckan och de stannar i nästan 1,5 minuter på sidan.

Ljuskulturs webbsida är en utmärk kanal att nå ut till de som arbetar med belysning: ljusdesigners, arkitekter, inredare, elkonsulter, elinstallatörer, anställda hos leverantörer och designers.

Bokning sker per period (4 veckor)/månad. Totalt finns 12 perioder under året.
Priser nedan per period. Mobilbanner ingår vid köp av stor horisontell banner.

Superbanner
Stor horinsontell banner
Liten banner, stående
Mobilbanner

Material- och utgivningsdagar


Utgåva Materialdag Utgivning
Nr 1 2019 11/1 31/1
Nr 2 2019 1/3 22/3
Nr 3 2019 2/5 23/5
Nr 4 2019 13/8 29/8
Nr 5 2019 19/9 10/10
Nr 6 2019 7/11 28/11

Platsannonser


Platsannons i Ljuskulturs nätupplaga: pris 9 000 kr + moms per tjänst. Annonsen ligger uppe tom sista ansökningsdatum, max 8 veckor. Vi puffar även för den utlysta tjänsten på våra sociala medier. Tjänsten läggs upp direkt när underlag skickas till oss.

Underlag skickas i form av en sammanfattande beskrivning om max 100 ord av tjänsten + logotype med transparent bakgrund (*.PNG-fil) och en länk som pekar mot er webbsida där hela annonsen ligger upplagd.

Materialspecifikation


Skicka annonser

Annonsmaterial skickas via e-post eller www.wetransfer.com till: annons@spektradesign.se

Kvalitet

Annonsen skall vara en högupplöst PDF eller EPS. Om ni jobbar i illustrator (EPS) måste alla typsnitt vektoriseras. Bilder ska ha 300 dpi upplösning i CMYK och sparade som tif eller eps. Logotyper ska vara i CMYK. Använd aldrig Pantone-färger. Se till att vektoriserade objekt inte har en transparens.

Färginställningar och joboptions för indesign

Om du behöver en ICC-profil och joboptions hittar du det här.
Denna profil skall användas: ISOcoated_v2_300_eci.icc

Lämna plats för limbindning

Ljuskultur är limbunden i ryggen vilket medför att information som läggs i mitten av en uppslags-annons försvinner in i bunten. Räkna med ca 4 mm åt varje håll från mitten. Vid helsidesannonsering är det bra att tänka på att inte lägga viktig information för långt in mot mitten (beroende på om annonsen ligger till höger eller vänster).

Viktigt

För att annonserna ska bli rätt och bra i tryck är det av stor vikt att annonserna är gjorda enligt angivna instruktioner och format.

Frågor?

Vid frågor och bokning kring annonsering vänligen kontakta Eva Ström, telefon 0765-47 48 49 eller per e-post: eva.strom@ljuskultur.se

Mer information


Ljuskultur är Sveriges enda specialtidning om belysning och varje nummer når ca 8 000 beslutsfattare inom belysningsområdet. Tidningen är en utmärkt kanal för att nå olika yrkesgrupper som arbetar med belysning – belysningsplanerare, arkitekter, inredare, elkonsulter, elinstallatörer, designers med flera. Tidningen får fina betyg av sina läsare (läsvärdesundersökning K2 från november 2011):

● 91 procent läser alla eller nästan alla nummer av Ljuskultur.
● 70 procent av läsarna sparar tidningen mer än 7 månader.
● Hela 53 procent av läsarna spar hela årgångar av tidningen!
● Läsarnas uppfattning om tidningen:
● Trovärdig 93 procent
● Aktuell 89 procent
● Informativ 85 procent
● Kunniga skribenter 76 procent
● 96 procent tycker att Ljuskultur är bra.
● På frågan vad man tycker om tidningen Ljuskultur som helhet svarar 96 procent att den är ganska eller mycket bra. Nästan ingen (1 procent) tycker att den är mycket dålig.

Ljuskultur är TS (Tidningsstatistik) kontrollerad. Läs mer på TS Mediefakta >>
Vid frågor kring annonsering och prenumerationer är du välkommen att höra av dig till oss:
Eva Ström
eva.strom@ljuskultur.se
Telefon: 0765-474849
Växel: 08-566 36 700

Annonspriser och materialdagar för annonser 2019
English Media Kit 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare