Notiser

Enkelhet ledord i Partille

”Sveriges modernaste arena”, ligger i Partille öster om Göteborg. Arenan rymmer en stor idrotts- och kulturhall med 4 000 sittplatser, en B-hall, gym, bowlingbanor, restaurang, konferensrum och kontor, m.m. Glamox Luxo har levererat en stor mängd armaturer till den 18750 kvm stora arenan.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Partille Arena är en öppen arena där alla ska kunna mötas och umgås från klockan sex på morgonen till 23 på kvällen. Beställaren, Partillebos ledord har varit ”enkelhet”, och man har arbetat med avancerad teknik för att skapa en användarvänlig anläggning. En anläggning med olika belysningskrav för de olika verksamheterna ställer speciella krav för projekteringen.

För att möta det internationella handbollförbundets krav har A-hallen en belysning med 1500 lux. Sporthallsarmatur av typen Activus från Glamox Luxo används för att ge bra grundljus medan Jet metallhalogenarmatur kastar in ljus från långsidorna för att ge rätt ljus för inspelning i HD-upplösning.

Hallen är även utrustad med ett vertikalljus för att skapa ett vitt ljus för TV-kamerorna.

Systemet är KNX-baserat och det är enkelt att styra hela anläggningen via en iPad. Olika förinställda belysningsprogram, som ’Matchläge’, innebär att vaktmästaren bara behöver trycka på en ikon på surfplattan så gör systemet resten. Man kan även programmera datorerna så att belysningsstyrkan höjs eller sänks utefter beläggningsgrad, vilket minimerar elförbrukningen. Sytemet ger också information om när en ljuskälla behöver bytas ut, vilket i sin tur effektiviserar servicearbetet.

Publicerad den 21 mars 2017
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här