Intro

Laser ersätter fyrverkeri

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

En ny trend för nyårsfirande är att satsa på lasershow istället för traditionella fyrverkerier.

Bland kommuner som satsade på laser vid nyår fanns bl.a. Boden och Lidköping. Nästa är ansluter sig troligtvis fler, Umeå har redan tagit beslut att följa trenden nästa nyår.

Fyrverkerierna väcker diskussion varje år – inte minst på grund av att många hundar och andra djur är blir rädda när fyrverkerier smäller. Hänsyn till djuren är en av anledningarna till att man väljer laser nu istället. Andra skäl som nämnts är hållbarhetsaspekten och att man vill bjuda kommuninvånarna på något nytt och spektakulärt.

Publicerad den 31 januari 2018
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här