Forskning

Ny studie om övergång till smart belysning

London School of Economics , LUCI – Lighting Urban Community International och Osram lanserar den första globala, omfattande studien om kommuners övergång till smart belysning.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Forskningsprojektet Pathways to Minicipal Smart Lighting syftar till att visa hur kommuner ute i världen ser på intelligent utebelysning och hur tekniken passar in i deras planer och visioner om framtidens städer.

Genom undersökningen och detaljerade fallstudier av fem utvalda kommuner kommer projektet att utforska hur dessa kommuner hanterar policys, implementeringen och styrningen av intelligent utomhusbelysning. Undersökningen kommer att klargöra de motiv, mål och förväntningar som driver efterfrågan på smart belysning, jämföra utmaningar och möjligheter för kommuner samt belysa vilka strategiska vägar de fem kommunerna väljer att följa i framtiden.

Det är en forskargrupp från London School of Economics, Avdelningen för sociologi, som både planerar och genomför forskningsprojektet. Resultatet presenteras vid LUCIs årsstämma i november.

Publicerad den 12 mars 2018
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här