Olivia Öberg "Helio"
Linnéa Werme "Knall"
Markus Barvestig "Nock"
Utställning

Woodlights – furulampans återtåg?

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

För de flesta är furulampan synonym med 70-talet. I år fick sistaårsstudenterna på Carl Malmstensskolan i uppgift att tillverka åtta banbrytande lampor i svensk furu i 2016 års tappning och resultatet visades upp under Stockholm Furniture Fair i februari. Med hjälp av experimentellt arbete med ljus har studenterna på Carl Malmstensskolan satt form på sina designidéer i projektet Woodlights. Svenskt Trä har bidragit med svensk furu till projektet och resultatet har blivit åtta spännande armaturer för både privat och offentlig miljö.

Projektet är ett samarbete mellan Carl Malmstensskolan, Ateljé Lyktan och Svenskt Trä.

 

Publicerad den 18 april 2016
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här