Intro

Skulpturalt pumphus

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Pumpstation P 42 i Luleå har uppmärksammats med Årets samhällsbyggnadspris – för livet i staden i samband med Luleå Business Awards:

”Vi vill här uppmärksamma kreativiteten i omvandlingen av ett vardagligt och nödvändigt nyttoelement – till ett skulpturalt tillskott i staden. Med sin effektfulla ljusupplevelse skapar den ett nytt spännande blickfång till Luleå. Den är hållbar, beständig och nyskapande. Den fångar staden, stålet, havet, ljuset och den konstnärliga lekfullheten i ett större publikt sammanhang.”

Ansvarig arkitekt: Niklas Granljung, a och d arkitekt­kontor, ansvarig ljusdesigner: Jan Forsmark, Designat ljus Europa.

Priset Årets samhällsbyggnadspris – för livet i staden 2018, är nytt för i år och instiftat av fastighetsbolaget Galären, och det delas ut till den person, det företag eller den organisation som med arkitektur, design eller annan konstnärlig gestaltning ger staden liv.

Publicerad den 30 januari 2019
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här