Projektnytt

I kungligt ljus

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Den tredje advent samlades tusentals besökare på Slottsbacken i Stockholm för att närvara vid invigningen av ryttarstatyn av Karl XIV. Statyn som stått i Slussen sedan mitten av 1800-talet flyttades nu tillbaka till sin originalposition utanför Kungliga slottet, för att ära att ätten Bernadotte nu suttit 200 år på Sveriges tron.

Under eventet lystes statyn och slottsfasaden upp av en specialdesignad ljuslösning signerad ÅF Lighting. Eventet innehöll bland annat ett tal av HMK Carl XVI Gustaf samt musik som komponerades för 1854 års statyavtäckning.

Publicerad den 30 januari 2019
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här