Design

Hållbar geometri av Olafur Eliasson

Under Milan Design Week i april lanserade Louis Poulsen ett nytt designsamarbete med den dansk-isländska konstnären, Olafur Eliasson.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst för prenumeranter. Genom att bli prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material.

Logga inBli prenumerant

OE Quasi Light heter resultatet. Det är en armatur som använder geometrin för att forma ljus. Den består av två kontrasterande geometriska former, nästlade inuti varandra. Ljusets komplexa geometriska form uppfattas annorlunda beroende på var observatören står och skapar oändliga tolkningar och perspektiv.

”Jag är väldigt exalterad över att kunna ta med mitt långvariga intresse för geometri och ljus in i detta samarbete med Louis Poulsen för att skapa OE Quasi Light. Vad som skiljer armaturen från så många andra är att den lyser in mot kärnan, från vilket ljuset reflekteras tillbaka ut mot omgivningen. Armaturen kombinerar designprecision med en högkvalitativ, miljöskapande belysning i ett”, säger Olafur Eliasson, konstnär.

Ett integrerat element i OE Quasi Light är dess hållbarhet. Aluminium som används återvinns till 90 procent, medan andra material är helt återvinningsbara och återanvändbara. Armaturen är skapad med långsiktighet i åtanke.

Publicerad den 23 maj 2019
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.        m

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här