Foto: Lasse Olsson
Utmärkelse

Arkitekturpris till Viktor Larssons plats

Viktor Larssons plats i Västerås vinner 2022 års Arkitekturpris i Västmanland. Det tillkännagavs vid Sveriges Arkitekter Västmanlands årsmöte den 21 mars 2022.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Platsen upplevdes tidigare som lite otrygg och mörk. Nu har den fått en ny gestaltning för att bättre passa alla västeråsare.

– En viktig plats i staden har fått en ny gestaltning och har blivit en tilltalande plats för alla oavsett ålder. Ett ­sådant landskapsarkitekturprojekt är värt ett arkitekturpris säger Nora Kvassman, arkitekt och samman­kallande i juryn.

Publicerad den 5 maj 2022
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här