Vinnarteamet – Svenska Ljuspriset Interiör Foto: Casper Hedberg
Vinnarteamet – Svenska Ljuspriset Exteriör Foto: Casper Hedberg
Svenska Ljuspriset

Dubbla guld!

Kungl. Vetenskaps­akademien & Sundbybergs kyrka och kyrkopark

Teamen bakom Kungl. Vetenskapsakademien & Sundbybergs kyrka och kyrkopark stod som vinnare på scenen när Svenska Ljuspriset avgjordes den 6 september i Stockholm. I en hård konkurrens belönades dessutom fyra projekt med hedersomnämnanden.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Utmärkelsen Svenska Ljuspriset ges till projekt där ljus och belysning använts på ett föredömligt sätt för att skapa en bra belysning för både människa och miljö samt för att lyfta fram byggnadens eller platsens identitet och karaktär och dess arkitektur. Tävlingen har numera separata klasser för interiör- och exteriörprojekt.

Publicerad den 4 oktober 2022
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här