Notiser

Förändra städerna med ljus!

LUCI: Seoul-deklaration: Representanter från över 50 städer i världen samlades i Seoul i november för att fastställa principerna för en hållbar stadsbelysning i framtidens smarta och energi­effektiva städer.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Det internationella nätverket för stadsljus antog där en förklaring som hävdar att ljuset gör en avgörande skillnad för vår livskvalitet. Vidare kräver LUCI höga kvalitetskrav för belysning, vilket är en förutsättning för bättre städer.

Några speciellt viktiga aspekter / åtgärder:

Högkvalitativ stadsbelysning för bättre städer
Att främja åtgärder som bidrar till en levande stad med medborgarfokuserad belysning, människocentrerad design och ett ramverk för att utveckla inkluderande, balanserade och effektiva strategier för stadsbelysning.

En kultur av hållbar belysning
Att främja en kultur av hållbar belysning i städer över hela världen, öka energieffektiviteten av offentlig belysning och utveckla hållbara ekosystem av ljus.

Innovationer som en drivkraft för livskvalitet
Ny belysningsteknik, som har blivit en kraftfull motor och ett verktyg ska höja kvaliteten på människors liv och bidra till att göra städer säkrare. Mer interaktivitet och anpassning till medborgarnas behov ska vara nyckelkomponenter i det smarta samhället.

– Med Seoul-uppmaningen och sin strategiska plan 2017–2027, tar LUCI ett djärvt nytt steg in i framtiden, en framtid där ljus bidrar till att skapa det blomstrande, innovativa offentliga rum, som medborgarna behöver, säger Mary-Ann Schreurs, ny ordförande för LUCI och vice borgmästare i Innovation och design, kultur och hållbarhet i Eindhoven i Holland.

Publicerad den 21 mars 2017
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här