Formgivaren Alexander Lervik
Formgivaren Alexander Lervik
hand med ljus
Formgivaren Alexander Lervik
Formgivaren Alexander Lervik
hand med ljus
Utställning

Formgivning i gränslandet på Sven-Harrys konstmuseum

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Alexander Lervik är aktuell med sin ut­ställning Imaginations x12 som utforskar ­mötet mellan konst, teknik och design. Han visar i tolv objekt hur konst från 1900-talet till idag har påverkat hans ­arbete på ett gränsbrytande sätt och gjort honom till en av landets mest ­framgångsrika designers.

I samtliga verk har Alexander utforskat hur konst kan samspela med och utnyttja den tekniska utvecklingen. Han kopplar det också till vår tids samhällsproblem som, t.ex. ofrivillig ensamhet och beskriver ett av de utställda verken så här:

– I dagens samhälle lever fler och fler människor i ensamhet och detta vill jag belysa genom videokonstverket och Tactus-installationen. Genom att lampan registrerar när du smeker den och skickar vidare den informationen, får fler människor möjlighet att visa att man tänker på sina nära och kära. En vacker äldre kvinna som spricker upp i ett leende hoppas jag skall inspirera till att hinna med att ta det där extra lilla steget till mänsklig kontakt eller beröring.

Formgivaren Alexander Lervik

 

Publicerad den 29 januari 2020
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här