Projektnytt

Fotboll i nytt ljus

77 000 armaturer lyser upp 22 spelare och över 60 000 besökare på Tottenham Hotspur nya arena.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Fotbollslaget Tottenham Hotspurs nybyggda arena utanför London invigdes i april i år. Den 120 000 kvadratmeter och 62 062 sittplatser stora arenan är inte bara ett fotbollstadium. Här kommer även att spelas amerikansk fotboll, hållas konserter och andra evenemang.

Zumtobel har varit leverantör för det krävande projektet och fokuset har legat på att hitta en lösning som gör arenan väl upplyst, behaglig och ­säker för spelare, besökare och medarbetare. Även projektledning och genomförande omfattades i projektet. Förutom spelplan och läktare har Zumtobel levererat belysning för spelarutrymmen, cirkulationsutrymmen utomhus och inomhus, samt den omfattande fasadbelysningen. Totalt handlar det om hela 77 000 armaturer.

Publicerad den 23 maj 2019
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här