Gaudí, the Architect 
of the Imaginary

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Atelier des Lumières i Paris visar en ny utställning, en hyllning till den geniala spanska arkitekten Gaudis modernistiska byggnader som nu listats på UNESCOs världsarvslista. Besökaren tas med på en resa och drömmar och verklighet, allt från Parc Güell, Casa Batlló och Casa Milà till Sagrada Família.

Ett samspel mellan ljus och material får Atelier des Lumières att se ut som ett hyperboliskt valv, sneda pelare och böljande fasader och kommer att prydas med organiska motiv och glas- och keramikmosaik. En inbillad stad kommer att skapas till ljudet av Gershwins musikaliska toner. Besökare kommer att kunna observera det katalanska ljuset under en dag, vilket återspeglar den andliga belysningen hos konstnären, som lyckades ge det abstrakta en konstnärlig form.

Utställningen pågår 3 april 2021–2 januari 2022.

Publicerad den 23 mars 2021
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här