Notiser

Hon är en av de bästa 40 under 40

Chiara Carucci, ÅF Lighting, har uppmärksammats som en av 40 världens mest framstående och lovande ljusdesigners. Utmärkelsen delades ut i samband med årets Lighting Design Awards den 5 maj.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Listan ”40 under forty” syftar till att uppmärksamma en ny generation ljusdesigners som är ”mer drivna, samarbetsvilliga, nyfikna, globalt inriktade, tekniskt kunniga och passionerade”.

”Ljusdesign är min passion, mitt yrke och min livsstil”, säger en förtjust Chiara Carucci.

”Denna utnämning kommer efter många års intensivt arbete som ljusdesigner och som förespråkare för yrkesgruppen. Att utnämnas till en av de ’40 under 40’ motiverar mig att arbeta ännu hårdare för och med människor, genom ljus.”

Chiara Carucci har en mastersexamen i ljusdesign från Politecnico di Milano och har arbetat som ljusdesigner sedan 2004. Hon är en av grundarna till yrkesnätverket ILD (Italian Lighting Designers) och utsågs till huvud koordinator för L-RO (Lighting-Related Organizations) under 2015, som UNESCO utsåg till Ljusets år.

Chiara är den enda på listan av de ljusdesigners som är verksamma i Sverige.

EXTRAMATERIAL!
Film om den nya generationen ljusdesigners och om dem som fått utmärkelsen. 

Publicerad den 31 augusti 2016
Ur Ljuskultur Nummer 4, 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här