Foto: Studio Roosegarde
Ljuskonst

Interaktiv Lotus

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Hundratals ljuskänsliga blommor som vecklar ut sina blad genom en interaktion med betraktaren. LOTUS är en serie verk, skapad av Daan Roosengaards och tänkt som ett pågående utforskande av smarta material och ytor. Första versionen skapades 2010 och serien har sedan utvecklats med olika versioner och skepnader på olika ställen runtom i världen. Inspirationen har Roosegaarde hämtat från naturen och den dynamiska dialogen är något han kallar för ”Techno-Poetry”.

LOTUS OCULUS visades under Milano Design Week i samband med den internationella möbelmässan. Verket ingick i utställningen Metamorphosis på Modern Gallery of Art. Förutom att inspirera utställningsbesökaren lyfte LOTUS OCULUS med sin gestaltning och sitt ljusspel fram den vackra arkitekturen av det berömda konstmuseet.

Publicerad den 23 november 2021
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här