Evenemang

Jubileumsinstallation

Alingsås Energi firar 20:e året av Lights in Alingsås och 400-årsjubileet med att ge staden en ljusinstallation.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Den permanenta Jubileumsinstallationen är ett samarbete mellan ljusdesignerna Kai Piippo och Torbjörn Eliasson, båda initiativtagare till Lights in Alingsås. Evenemangen ligger dem varmt om hjärtat och båda har medverkat som workshopsledare där i flera ­omgångar. Övriga medverkande i projektet är Helena Aman Johansson och Seren Dincel från ÅF Lighting.

Torbjörn Eliasson, White och Kai Piippo, ÅF Lighting

Installationen startar vid torgen och sträcker sig längs Lillån mot Nolhaga. Inspiration har skaparna hämtat av själva platsen – ett begränsat rum utan störande ljus från fastigheter, skyltfönster eller ­bländande gatubelysning. Installationen är ett led i Alingsås ­Energis arbete för att skapa fler fasta ljussättningar som för­bättrar ljuskvaliteten i Alingsås.

Publicerad den 16 oktober 2019
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här