Margaretha Stenmark
Katarina Hennig Ruberg
Johanna Glans
Intro

Juryn presenterar sig

En ny tävlingsomgång av Svenska Ljuspriset har precis inletts. Deadline för inlämning av tävlingsbidrag har nyss passerats och det är dags för juryn att ta tag i sitt både ärofyllda men också tuffa uppdrag.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Årets jury består:

Margaretha Stenmark, Verksamhets­ansvarig Belysning, Workshopmanager Lights in ­Alingsås – representerar Västljus

– Jag ser fram emot att ta del av alla fantastiska projekt som görs ute i landet, få se en del av dem i verkligheten och möta alla engagerade personer som varit involverade och höra deras berättelse om projekten. Att jag dessutom ska få göra detta ihop med två nya jurymedlemmar, gör att det ska bli extra spännande.

Katarina Hennig Ruberg, Ljusdesigner MSLL, IALD, Landskapsarkitekt MSc, PhD-student i Miljöpsykologi, Lunds universitet – ­representerar Sydljus

– Jag är glad över förtroendet och gläder mig mycket åt uppdraget som jurymedlem. Det ger ju först och främst möjlighet att ta del av ett stort antal fina ljusprojekt som utförts i vår bransch. Jag ser fram emot att få detaljerad insikt i varje unikt projekt, att få höra om bakgrunden, motivationen, koncept och tekniskt genomförande. Det ska bli verkligt spännande att få analysera bidragen tillsammans med de andra jurymedlemmarna, Margaretha Stenmark och Johanna Glans.

Johanna Glans, ljusdesigner, lärare i ljus­design och programansvarig för ljusutbildningen vid JTH – representerar Svenska Belysnings­sällskapet.

– Jag är så glad över att ha fått det här ärofyllda uppdraget och det ska bli kul att ta del av alla fantastiska belysningsprojekt som görs runt om i Sverige, att följa resan från vision och behov till färdigt resultat. Jag vet att vi har en hög kompetens inom ljusdesign och ser fram emot att se projekt med smarta lösningar, kreativa finesser, vackra detaljer och ett gott hushållande med resurser. Samtidigt hoppas jag att bli överraskad med de mest enkla och avskalade lösningarna som visar sig bli en fullträff just där och därför. Att bedöma vilket projekt som ska få priset kommer säkerligen att bli med hård konkurrens.

Om jäv skulle uppstå

Vid en eventuell jävsituation har tävlings­arrangörerna beslutat att byta ut jury­representanten vid bedömning av och röstning på bidrag där jäv föreligger. I en sådan ­situation träder en skuggjuryperson in. I år är det den tidigare juryorföranden Lars Fredén från Väst­ljus som kan, vid behov, agera som skuggjuryperson.

Hålltider för årets tävlingsomgång:

Årets tävlande presenteras: 12 maj
Finalisterna presenteras: 7 juni
Vinnarna koras: på Ljusdagen i september.


Huvudsponsorer:

 

 

Tävlingsarrangörer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad den 12 februari 2022
Ur Ljuskultur

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här