Foto: Jonas Malmberg
Intro

Klassikern uppgraderad

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ljussättningen av Lumakranen i Hammarbyhamnen har uppgraderats. Ett flertal av de tidigare armaturerna hade tjänat ut och när Tyréns fick uppdraget, ville man behålla så mycket som möjligt av den ursprungliga designen, skapad av Michael Hallbert i början av 2000-talet. Fokus har legat på att hitta armaturer med rätt ljusegenskaper, vilket skett genom beräkningar och provbelysningar i full skala. Det noggrant riktade ljuset, tillsammans med färg fortsätter nu lyfta fram kranen som den historiska industrisymbol den är.

 

Publicerad den 5 maj 2022
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här