Böcker

Konstnärlig undersökning om mörkrets geografi

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Boken Mörkrets Geografi utgår från en serie performativa verk av Anna Berglind, vilka rör sig i spänningsfältet mellan ljus och mörker – plats, minne och glömska. Det rika bildmaterialet från glömda platser; ett gathörn, ett tunnelsystem under jord eller ett övergivet och förfallet mentalsjukhus skapar tillsammans med texterna ett prisma av reflektioner kring konst, konceptualisering och lärandeprocesser.

Anna Berglind arbetar som konstnär, med gestaltning av offentlig miljö, utställningsverksamhet samt undervisar på avdelningen för Kultur, Samhälle, Mediegestaltning vid Linköpings universitet. Ljus och mörker är centralt i hennes konstnärskap. I sin konstnärliga praktik utforskar hon hur man genom performativitet och social interaktion kan öppna upp för nya publika möten utanför de traditionella konstarenorna.

Mörkrets geografi. Författare: Anna Berglind Medförfattare: Jan Boelhouwers (forskare och lärare på Uppsala universitet), Konstantin Economou och Marianne Winther Jørgensen (båda är forskare och lärare på Linköpings universitet). Förlag: Vision Forum.

Publicerad den 30 november 2016
Ur Ljuskultur Nummer 6, 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här