Foto: TeamLab
Intro

Livet i ekollonskogen

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Resonating Life in Acorn Forest är den japanska konstkollektivet TeamLabs nya permanenta utställning som öppnades i augusti i japanska Saitama. Utställningen förvandlar skogen till en ständigt föränderlig konstupplevelse styrd av besökarnas närvaro.

Ekar och andra bredbladiga lövträd bildar något som kallas Musashino Woods ändrar färg efter årstiderna från grönt till vackra höstfärger. Till hösten mognar också ekollon, en näringskälla som spelade en viktig roll under Jomonperioden, den tidigaste historiska eran i Japans historia.

Publicerad den 8 oktober 2020
Ur Ljuskultur Nummer 4, 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här