Gigantformat av Bertil ­Göransson och Johan Moritz.
Skyddsänglarna av Åse Persson, Prosit Design 3.
Guerrilla Lighting, ­anordnades en av kvällarna för att visa ljusets fantastiska potential. Foto: Kasper Dudzik
Fyrbåk av Bertil Göransson och Johan Moritz. Foto: Kapser Dudzik
Evenemang

Ljus över Sorgenfri

Stadens ljus: Sorgenfri i Malmö i mitten på februari ville visa stadsdelen Sorgenfri från sin bästa sida.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ett 20-tal ljusinstallationer lockade Malmöbor och andra till en vandring genom stadsdelen. Man kunde följa med på guidade turer eller på egen hand titta på de 18 olika ljusinstallationer, som tagits fram i samarbete med Malmö stad och näringsidkare i området.

Ett viktigt syfte med projektet var att få de boende att känna sig tryggare när de går ut på kvällarna. Och att få dem att känna sig stolta över sin stadsdel.

För att effekten inte skulle bli kortvarig bestämdes redan tidigt att vissa av installationerna skulle bli permanenta. Dessutom har staden rustat upp den befintliga belysningen längs gatorna i området.

Stadens ljus: Sorgenfri är en del av EU-projektet Lighting Metropolis som finansieras av Interreg ÖKS, region Hovedstaden och region Skåne.

Se ett SVT-inslag om Guerrilla Lighting under Stadens Ljus: Sorgenfri.
(Inslaget syns ca en minut in i filmen.)

Länk till Stadens Ljus: Sorgenfri

Publicerad den 21 mars 2017
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här