Foto: Kai Piippo
Intro

Ljusspel för demokratin

”Jag tänker att ljudesigners är ­nödvändiga i kampen för klimatet.”

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Det är för 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i ett riksdagsval på samma villkor som män i ­Sverige. Valet 1921 blev det första med allmän och lika rösträtt, med en röst per person, oavsett inkomst och förmögenhet. När valet var klart hade fem kvinnor röstats in i riksdagen.

Som en del av 100-årsfirandet tände talman ­Andreas Norlén ett specialdesignat ljusspel på Östra riksdagshusets fasad den 14 september kl. 20.

– Det är fantastiskt att få vara en del av detta viktiga firande! Målet var att skapa ett jubileumsljus som lyfter byggnadens skönhet och omgivning. Ljusshowen inleds med tändningen av Moder Svea, följt av fyra andra delar för att så småningom väcka hela byggnaden med ljus, säger Kai Piippo, designchef på Light Bureau.

Publicerad den 7 oktober 2021
Ur Ljuskultur Nummer 4, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här