Intro

Lysande påhitt

Konstnären Gösta Wessels verk kännetecknas av avancerade studier i färg och ljus, geometriska former och mönster. Han är aktuell med utställningen Lysande Påhitt på Domej Galleri i Stockholm.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Gösta Wessel studerade på Konsthögskolan i Stockholm på sjuttiotalet och han har arbetat med offentlig konst, undervisat och bedrivit konstnärlig forskning i sin roll om professor på Konstfack. Det fria konstnärliga sökandet har hela tiden pågått parallellt.

– I mitt konstnärliga sökande kan jag vid lyckliga tillfällen bli varse hur målarfärgen förmedlar en upplevelse av ljus. Denna transformation från materia till ljus är ett mysterium som ger energi och livslust, säger Gösta Wessel. Utställningen pågår under tiden 13 november–11 december.

Publicerad den 23 november 2021
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här