Foto: Ljuskonst
Intro

Portalen – Sthlm

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

” Att skapa något när allt stängdes ner. Det var då Portalen infann sig. Den föreföll ha placerat sig centralt. Kanske var det för att den ville nå så många som möjligt? Den betedde­ sig på en mängd olika sätt i sitt uttryck. Ständigt föränderlig trots sin statiska utgång.

Det rådde olika teorier om vad Portalen ­egentligen hade för syfte. Vissa trodde just att den spred en transfererad kosmisk livsenergi från ett helt ­annat universum. Andra hävdade att den liksom sög upp delar av den övermättade ångest som hade kapaciterats i stadens inre delar under det senaste året.”
Svante Petterson

Publicerad den 23 november 2021
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här