Projektnytt

Rinkeby­terassen

Rinkebyterassen är en spektakulär utsiktsplats där människor kan träffas; en urban plats med landskapliga kvaliteter. Den kan ses både uppifrån, från Rinkeby; men framförallt nerifrån fältet och från Kistahållet.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst för prenumeranter. Genom att bli prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material.

Bli prenumerant

Insidan av träkonstruktionen är belyst vilket innebär att utsiktsplatsen sedd från fältet avtecknar sig så som en spånlykta i varmt glödljus. Konstruktionen lutar utåt vilket ger lyktan en dramatisk form. En sittparkett i form av långa trappsteg gör det möjligt att sitta många på rad och även att orientera sig mot olika väderstreck. Även dessa är belysta med mjukt varmt accentuerande ljus. Platsens ytskikt dras upp och formar avbäraren, mot vilken man kan luta sig och se ut över fältet. Innanför utsiktsplatsen finns flera sociala rum av olika karaktär.

Ljussättningen bygger på ett kallt neutralt funktionsljus från master, placerade i linje med träden för att inte störa utsikten. Lågt varmt och mjukt ljus annonserar intima platsbildningar och låga vertikala rumselement så som bänkar och beklädnadsväggar.

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare