Ljuskonst

Skimrande julsken

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Julsken av Aleksandra Stratimirovic blev det vinnande förslaget i ett uppdrag när fem ljuskonstnärer inbjöds att arbeta fram en idéskiss för ett verk under projektet Julstaden i Göteborg. Det var ett gestaltningsuppdrag för Götaplatsen och temat ”grön och skön stad”.

En dynamisk och drömsk ljusberättelse som skimrar som en melodi. Ibland som en viskning. Likt en bris som krusar en vattenyta eller som känslan när man plötsligt får en god idé. Aleksandra Stratimirovic valde att placera verket på en av sina
favoritbyggnader i staden; Göteborgs konstmuseum. Genom husets magnifika
valvbågar vandrade, fladdrade och
viskade Julsken till stadens invånare.

”Julstaden Göteborg” arrangeras av ­Göteborg & Co sedan 2004 för att marknadsföra Göteborg som Nordens ledande juldestination. Den senaste upplagan pågick 30 november–7 januari.

Publicerad den 31 januari 2018
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här