Intro

Som ett nedsänkt periskop

Till den sydligaste punkten av norska kusten har det norska arkitektföretaget Snøhetta designat Europas allra första undervattensrestaurang med det dubbeltydiga namnet Under.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst för prenumeranter. Genom att bli prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material.

Bli prenumerant

Halvt sänkt i havet, fem meter under vattenytan, ligger byggnaden mot den bräckliga strandlinjen. Likt ett akvarium kommer restaurangen att bli en del av den marina miljön och vila direkt på havsbotten – med en utsikt som ständigt förändras efter väderförhållandena. Med sin omedelbara närhet till naturens krafter är byggnaden, som också kommer att fungera som forskningscentrum för marint liv, en hyllning till den steniga norska kusten och havets vilda fauna.

ÅF Lighting i Oslo håller på att utveckla ett ljuskoncept för denna speciella byggnad tillsammans med Snøhetta. Den beräknade byggstarten är i februari 2018.

Läs mer om projektet

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare