Tävling

Tävlingsinbjudan: Välkommen med tävlingsbidrag till årets omgång av Svenska Ljuspriset!

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Anmälan är öppen för inlämning av tävlingsbidrag till årets omgång av Svenska Ljuspriset. Medverkande i byggprojekt med intressanta belysningslösningar, färdigställda under 2019 inbjuds att delta.

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydljus, Västljus och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter och där belysningslösningen gör skillnad. Juryn bedömer både visuellt, gestaltningsmässigt, funktionellt och/eller tekniskt intressanta aspekter och bidrar till ett lyckat slutresultat.

Deadline för inlämning av tävlingsprojekt: 3 februari 2020.

 

Samtliga ca 10 utvalda tävlingsprojekt presenteras med en bild och kort text i tidningen Ljuskultur under våren. Vinnaren koras i samband med en galakväll på Ljusdagen den 9 september på Cirkus i Stockholm. De tre finalisterna redovisas därefter med ett omfattande reportage i Ljuskultur.

 

Tävlingsreglerna hittar du här.

 

Svenska Ljuspriset är idag mycket prestigefyllt och deltagandet och utmärkelsen ger mycket positiv uppmärksamhet för alla inblandade i projekten. Tävlingen har en lång historia och anordnas nu för 28.e året i rad.

Publicerad den 14 januari 2020
Ur Ljuskultur Nummer 6, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här