Intro

Vasaplan med funktionellt väderskydd

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Vasaplan i Umeå har fått en ny utformning. Den handlar om en mittplattform för hållplatser, vilket tillgodoser kraven på kapacitetsökning och förbättrad framkomlighet för busstrafiken i Umeå.

Väderskyddet som består av en sex meter bred och 160 meter lång mittperrong överdäckad av ett tak är ritat av
Wingårdhs Arkitektkontor. Caroline Långström på WSP Ljusdesign ansvarar för ljusgestaltningen. Målsättningen var att förstärka arkitekturen och skapa ett gott funktionsljus där trafiksäkerheten samt känslan av trygghet uppfylls.

Flux armatur Pole 32 med 3000K valdes för ljussättningen av taket och totalt ingår nästan 2 kilometer armaturer i installationen.

Publicerad den 12 mars 2018
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här