Utmärkelse

Women In Lighting Awards 2022

Nomineringen är nu öppen för Women in Lighting Awards 2022!

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

”Jag höjer ett glas för starka kvinnor.
Må vi känna dem.
Må vi vara dem.
Må vi fostra dem.”
(Okänd)

Aldrig hade vi kunnat föreställa oss den stora inverkan som covid skulle få på alla våra liv. När vi beslutade att hedra alla WIL- och WIL-anhängare som hade åstadkommit fantastiska saker under 2020 och början av 2021, kunde vi aldrig föreställa oss att vi fortfarande skulle befinna oss i en liknande global situation år 2022. Så även om vi fortfarande hyllar alla i denna gemenskap som arbetat oförtrutet med de problem som orsakats av pandemin när det gäller vår mentala hälsa, vårt arbete och våra privatliv och som har hjälpt oss att hålla kontakten, har vi beslutat att rikta WIL Awards i en annan riktning i år och lyfta fram några kvinnor inom belysning utanför ljusdesignens sfär.

En unik tävling

WIL Awards är en unik tävling. Den är särskilt avsedd att framhäva WIL-gemenskapens och dess supportrars prestationer. I år vill vi hitta och hylla framstående kvinnor i följande kategorier: Ljuskonst, forskning och utbildning samt teknik. Vi vill synliggöra dessa kvinnor och dela deras gärningar med omvärlden. Vårt projekt har alltid strävat efter att inkludera kvinnor som arbetar inom dessa områden, och de står i centrum för WIL Awards 2022.

Ta chansen att nominera

Ta chansen att nominera kvinnor vars arbete du tycker är unikt, inspirerande och värdefullt och som du anser förtjänar att få större uppmärksamhet. Låt oss ge dessa fantastiska kvinnor ett erkännande och tillsammans uppmärksamma deras prestationer.

Några av våra samarbetspartners i media har åtagit sig att delta i en panel för att utse några kvinnor värda att hedra lite extra. Kom ihåg att även om endast några av de nominerade väljs ut, är alla nominerade vinnare. Blir du nominerad har du gjort skillnad i någons liv och det applåderar vi för!

Women in Lighting Awards finns i följande kategorier:

KONST

I den här kategorin vill vi lyfta fram en kvinnlig konstnär som alltid eller ofta arbetar med ljus alternativt en kvinna som skapat en installation baserad på ljus.

UTBILDNING OCH FORSKNING

I denna kategori kan du lyfta fram en kvinna som för ljusforskningen och vår kunskap om ljuset  framåt alternativt någon som aktivt sprider kunskap om ljuset inom utbildning.

TEKNIK

Denna kategori är för att lyfta kvinnor inom teknikområdet. Någon som huvudsakligen jobbar med ljus och vars arbete är avgörande för den värld vi lever i.

Nomineringen är öppen under tiden 8 mars – 30 april 2022.

Mera information hittar du här: https://womeninlighting.com/projects/awards-2022

 

Publicerad den 7 mars 2022
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här