Gästkrönikan

Women in Lighting Sweden presenterar sig

Women in Lighting i Sverige inleder 2020 med en nystartad ambassadörsgrupp. Hela tanken med Women in Lighting är att synliggöra och lyfta kvinnor i branschen men även att ge dem en chans att träffas och nätverka.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ambassadörsgruppen kommer att bestå av tio stycken kvinnor från olika delar av landet, med varierande bakgrunder och erfarenheter. En del av dem känner jag sedan innan, andra är helt nya. Gemensamt för oss är att vi vill vara tillsammans i detta viktiga sammanhang. Under min ledning skall vi jobba med olika ambassadörsposter.

Våra lokala ambassadörers främsta uppgift är att hålla koll på vad som händer specifikt i deras område. För att nå ut med vårt budskap har vi både skribenter och ansvarig för sociala medier. Vi vill möjliggöra för kvinnorna inom belysningsbranschen att träffas och detta kommer att skötas av en eventansvarig. För att fånga upp idéer och inspiration från studenter har vi studentansvariga, men även för att minska glappet mellan studenter och yrkesverksamma.”Vi hoppas att det blir en självklarhet att träffas och dela med oss av de erfarenheter vi har.”

Det kommer att bli en självklarhet att träffas och dela med oss av de erfarenheter vi har oavsett antal år inom yrket. Allt är inte spikat ännu eftersom vi är en ny grupp och vårt första möte har vi i slutet av januari. Och det kan finnas något skönt med att ha många olika valmöjligheter hur WIL Sweden skall ta form. Hur vi skall utvecklas i framtiden kommer vi tillsammans ta reda på. Tanken är att vi ska kunna hjälpa varandra inom gruppen för att få fram bästa resultatet, ihop kan vi skapa möjligheter för kvinnor att träffas och dela med oss av våra erfarenheter. Jag vill att WIL Sweden skall kännas roligt, inspirerande och fräscht, utan att åtagandet kommer att påverka för mycket våra privatliv.
Vi gör detta för att vi tror på att WIL Sweden har en god chans att bli ett stående inslag för de kvinnor som jobbar i branschen. Det vi lägger grunden till detta år kommer att ge en god start för kommande kvinnor inom WIL Sweden.

Jill Gustafson, Ljusdesigner LD.

 

Publicerad den 18 mars 2020
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här