satsning

25 miljoner till ny belysning i Stockholm

Stockholm satsar 25 miljoner kronor under 2016–2020 på trygghetsskapande belysning. En riktad insats ska göras mot de områden där en undersökning visar att stockholmarna är minst nöjda med belysningen: Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Skärholmen och Farsta. Förutom ökad trygghet innebär satsningen en betydande energieffektivisering.

En medborgarundersökning om stadsmiljö visar att skillnaderna mellan stadsdelarna är stor när det gäller nöjdhet med belysning och upplevd trygghet kvällstid. I snitt 76 procent av medborgarna på Norrmalm anser att det är tryggt att gå hem på kvällen men bara 36 procent i Spånga-Tensta. Detsamma gäller nöjdhet med belysningen där 75 procent på Norrmalm instämmer men bara 55 procent i Spånga-Tensta.

– Att känna sig trygg där man bor är en viktig och prioriterad fråga. Det är ett problem att exempelvis många kvinnor känner sig otrygga i det offentliga rummet. Där kan god belysning göra att stockholmarna känner sig mer trygga, säger borgarrådet Daniel Helldén (MP).

Publicerat den 23 maj 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här