3D-printat med MyCreation

Ett flertal företag och designers specialiserar sig idag på att skapa 3D-printade armaturer där belysning, innovativ teknik och hållbarhet kombineras. Signifys svar på detta är MyCreation. Utöver färdiga designexempel för armaturer erbjuder MyCreation ett stort utbud av färger, material och texturer, inom belysningsindustrin innebär det ett överlägset antal möjligheter för anpassade lösningar.

Den första uppmärksammade 3D-armaturen introducerades 2011, men det snabbt ökade användandet av tekniken har kommit ordentligt i gång först under de senaste åren. Signify är stora inom detta segment och har genomfört ett flertal lyckade projekt med unika och innovativa 3D-printade armaturer skapade med MyCreation.

Produktionen använder endast återvunnet och s.k. biocirkulärt material, exempelvis fiskenät och stora vattenbehållare. Biocirkulärt material kommer från förnybara källor eller återvunnet material från konsumentavfall. Att de är biocirkulära innebär att produkter kan återvinnas, återanvändas, repareras och renoveras om och om igen. Tack vare MyCreations 13 produktfamiljer med 103 olika produkter är nästan 89 000 olika kombinationer av färger, former och texturer möjliga. Det är mycket flexibelt att skapa armaturer som profilerar ett utrymme på ett önskat sätt.

De 3D-printade belysningslösningarna löser flera enorma utmaningar för hållbarhet. Utöver teknikens förmåga att göra belysning personlig utifrån både behov och önskemål har MyCreation en hållbar standard, genom minskade koldioxidutsläpp, noll avfallsproduktion. Armaturerna tillverkas också på beställning och med närhet till platsen där de ska användas.

Publicerat den 29 september 2023

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här