Evenemang
Dark Light Poetry – hur lite är nog?
En spännande och tankeväckande vandring genom ett antal ljusverk skapade av konstnärer, designers, arkitekter och belysningsentreprenörer.
Vill du fortsätta läsa?
Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.
Bli prenumerantDark Light Poetry är ett arrangemang som Sydljus anordnade den 4–5 november på det skånska slottet Övedskloster med sin park, borggård och sina alléer – ett av Sveriges främsta rokoko-anläggningar. Med utgångspunkt, att i kompakt mörker, få en visdom i och kunna relatera till använd ljusmängd och upplevelse av rumslighet, för att sedan ta med sig detta i det dagliga arbetet med våra offentliga rum.
Dark Light Poetry anordnades i samband med Österlen Lyser, som vill stimulera turistnäringen, främja näringsverksamhet och skapa gemenskap mellan byarna och föreningarna under några dagar i november på Österlen med omnejd.
Medverkande i projektgruppen: Johanna Hernaeus; Viveca Rosencrantz; Joanna Thede; Ingvar Eriksson, Flux; Bertil Göransson; Jacob Leijdström; Lisa Olsson, Atelje Lyktan; Mikael Nilsson, Thorn och Magnus Nilsson, Fergin.
Externa deltagare: Ulla Ridderberg; Carin Pleininger; Solveig Lindgren Inderbitzin; Douglas Hillgrund, Fagerhult och Lars Rydberg, Philips.
Publicerad den 31 januari 2017
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2017
Du kanske också gillar:
Mentorskap
Jakten på den tysta kunskapen
Praktik, praktikant, handledare, mentorskap, fadderverksamhet, lärlingar och ”workshop heads”. Alla dessa ord har med pedagogik…
Böcker
Konstnärlig undersökning om mörkrets geografi
Boken Mörkrets Geografi utgår från en serie performativa verk av Anna Berglind, vilka rör sig…
Utställning
Ljus är en rättighet
Om ljusets betydelse ur ett socialt, konstnärligt, tekniskt och biologiskt perspektiv