Intro

Ljusdusch i Sundbyberg

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ljuspaviljong med fyra bågar skapar ett sfäriskt rum på Sundbybergs torg.

Paviljongen för tankarna till himlavalvet och ljuset efterliknar det dagsljus som vi befinner oss i på dagen. På morgonen lyser det med full ljuseffekt medan det under övriga tider lyser med nedsatt ljuseffekt. Ljusduschen tas ned på våren och sommaren för att komma upp igen under den mörka årstiden.

Kommunen vill genom ljusduschen sätta fokus på och ge information till allmänheten om ljusets betydelse för människan. Ljusduschen är flexibel och är tänkt att kunna användas på flera platser i Sundbyberg. Och den har hittills blivit mycket uppskattad

Publicerad den 12 mars 2018
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här