Design

Nyskapande vid Gävle Högskola

Industridesignprogrammet vid Gävle Högskola visade på Stockholm Furniture Fair Lygophobia – ett armaturprojekt med innovativa armaturer för offentlig miljö.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Lygopfhobia handlar om ett 12-veckors skapelseprojekt för att formge nyskapande LED-armaturer i träbaserat material. På mässans avdelning för unga och oetablerade designer och designskolor – Greenhouse – visade skolan resultatet, sju stycken ­skapelser, som Ljuskultur här tar upp två:

Vrida

Design: Matilda Björnsdotter, Adam Jägerstedt och Lovisa Pettersson

Vrida är skapad för att belysa en arbetsplats. Den erbjuder en taktil upplevelse, genom att det är möjligt att välja både ljusstyrka och färgtemperatur, helt enkelt genom att vrida på armaturen. Användaren får möjlighet att ta makten över sitt eget ljus – helt efter de egna önskemålen!

Fungk

Design: Oscar Bendrik, Evelina Ess och Anton Torklén

Fungk är en modern version av en klassisk kristallkrona. Med en social kontext för en restaurangmiljö skapade teamet armaturen, med inspiration från skogen. Varje lampskärm är gjord av ny 3D-pritad trä- och plastkomposit, som utformats för hand för att få fram distinkta former och en unik glöd.

SE FLERA PRODUKTER FRÅN PROJKETET

 

Publicerad den 12 mars 2018
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här