Intro

Ateljé Lyktan & Snøhetta

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Snøhetta har lanserat sin första armaturkollektion, Flik Flak, i nära samarbete med Ateljé Lyktan. Den lanserades i den specialritade montern på möbelmässan.

Kollektionen, som från början skapades som prototyper för Treehotel i Harad i norra Sverige, innehåller både vägg- bords- och golvlampor. Serien lanserades på årets Stockholm Furniture Fair, där företagens nära samarbete syntes också via Ateljé Lyktans monter som Snøhetta utformat.

Genom att använda lånade eller återanvända beståndsdelar, material och möbeldelar skapade Snøhetta ett kubiskt utrymme som man kunde gå in i. Utrymmet hade inspirerats av en blandning av verkstad och skandinavisk skog.

Publicerad den 12 mars 2018
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här