Dit ljuset leder

Ett samarbete signerat Alexander Lervik och Eva Dahlgren

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Under Stockholm Design Week i februari visade Designgalleriet ett nytt spännande designsamarbete mellan formgivaren Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Det handlade om ett glaskonstprojekt där ljus och musik samspelar och skapar en unik upplevelse.

Som grund till projektet låg ett specialkomponerat musikstycke som Dahlgren skrivit på temat ljus. Stycket har inspirerat till formen på de glaskonstverk som presenteras i utställningen. Besökaren möttes av ett mörkt universum där glaskonsten fick liv genom ljus och musik. Till utställningen hade Lervik och Dahlgren även specialdesignat handtuftade mattor som förstärkte känslan i de olika glasobjekten och förfinade ljudupplevelsen.

Ljus och ljusstyrning: Stockholm Lighting Company

Se mera om projektet

Publicerad den 21 mars 2017
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här