Projektnytt

Dynamiskt ljus i vårdboendet

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ny Kaervang, vid Limfjorden i Danmark är ett nytt bostadshus och ett hem för personer med allvarliga psykiatriska störningar.

Enligt arkitekten Cubo Architects var idén bakom projektet att skapa den goda bostaden som är tillräckligt flexibel för att tillgodose de boendes individuella behov och skapa den integritet som vi ser i vanliga privata radhusbyggnader, samtidigt som det finns goda möjligheter till gemenskap.

Belysningen på Ny Kærvang är dynamisk och ljusfärgen kan ställas in från 2700 till 6500 K.Cubo Architects har använt takarmaturen Pelée både infälld och utanpåliggande i korridorer och samlingsutrymmen. På balkongerna sitter vägg­armaturen Nyx 190. Vid infart till området har de använt stolpar med armaturen Nyx 330. Leverantör: Fox Belysning

Publicerad den 28 augusti 2018
Ur Ljuskultur Nummer 4, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här