Light Collaboration Network

”Education”

Del 2. Den här gången vill vi fokusera på andra termen i nätverkets namn ”Education” och presentera några av våra åtaganden och idéer för att stärka belysningsutbildning genom nätverket.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Eftersom målet med LCN är att underlätta samarbete för kunskapsutbyte, ser vi framför oss samarbeten på flera ­nivåer. En handlar om att undervisa den framtida generationen av belysningsprofessionella. Föreläsningsutbyten har redan startat framgångsrikt inom nätverket, där var och en av oss föreläser om specifika belysningsrelaterade ämnen för studenter från våra partnerinstitutioner, eller presenterar våra artiklar för studenter för att belysa sambandet mellan praktik och skrivande. Dessa tvärvetenskapliga utbyten ingick i kurserna ”Light and Science” och ”Lighting Science” vid KTH och JTH, och ”Biodesign” vid UMU.

Detta kursutbyte ser vi som starten för gemensamma kurser där vi sammanför studenter inom olika områden och med olika bakgrund. Att föra samman tvärvetenskapliga studentgrupper har många fördelar, eftersom det förenar studenter inte bara med annat sorts tänkande om belysning och relaterad forskning (naturvetenskap, teknik, design), det kopplar också samman lärare och forskare och skapar intressanta kontaktmöjligheter med näringslivet och allmänheten.

Lärande sker inte bara när vi är unga – det är en livslång process där kunskap från andra discipliner kan inspirera till nya projekt och nya lösningar. Därför har LCN vision om en plattform för fortsatt lärande och diskussion genom seminarier, workshops, webbinarier eller konferenser. Å ena sidan har pandemin gjort utbildnings- och kunskapsutbyte ­enklare eftersom det inte finns någon restid och kostnad, med talare, studenter och åhörare från hela världen. Dessa online-evenemang är kortare, mer fokuserade och spelas ofta in med påföljande frågestund, och deltagare kan komma och gå och välja vad som är relevant för dem. Å andra sidan kan avsaknaden av direkt och personlig publikåterkoppling vara utmanande för live-sända event, och motsvarigheten till informella diskussioner före, mellan och efter föredragen är nästan omöjligt att skapa. Vi ser det som en av LCN:s uppgifter att utveckla hybrid-events, där personliga möten på plats blandas med online-inslag som tjänar kunskapsutbyte inom etablerade områden, men också, på ett lättillgängligt sätt, inkludera intresserade grupper från andra fält.

Låt oss börja med ett evenemang om perspektiv och diskussioner relaterade till belysningsforskning och utbildning mellan akademiska och industriella partners med olika belysningsrelaterade kunskaper. Välkommen att delta i det inledande Light Collaboration Network online-symposiet den 3 juni 2021 kl. 13.00–16.00.

Light Collaboration Network for Research and Education
Webb: www.lightcollaboration.net
E-post: info@lightcollaboration.net

Publicerad den 28 maj 2021
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här