Ljus i världen

Eklektiskt och lekfullt

Museum Garage i Miami Design District är en byggnad i Cadavre Exquis-stil, med en eklektisk, stilblandande fasad. Brittiska Speirs + Major har ljussatt den prisbelönta byggnaden på ett sätt som förstärker och lyfter fram fasadens detaljer och dess intressanta karaktär.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Speirs + Major arbetade i nära samarbete med WORKac, J.Mayer.H, Nicholas Buffe, ­Clavel ­Arquitectos, Keenan/Riley och ingenjörerna Tim Haahs. Uppdraget var skapa en serie ­konstnärliga och visuellt intressanta ljuskompositioner. Med lekfullhet som ledord tar byggnaden nu sin rättmätiga plats bland områdets samling av uppfinningsrik arkitektur.

Den blåfärgade gatubelysningen, som är en del av områdets masterplan, även den framtagen av Speirs + Major, skapar en stämningsfull inramning till byggnaden och bidrar ytterligare till den speciella Miami Design District-atmösfären. ­Projektet belönades nyligen med Architizer A+ Award.

Publicerad den 15 oktober 2019
Ur Ljuskultur Nummer 5, 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här