Svenska Ljuspriset

Full pott till Light Bureau

Svenska Ljuspriset avgjordes på Ljusdagen den 6 september på Münchenbryggeriet. När juryn läst upp sina motiveringar stod det klart att Light Bureau vunnit både exteriör- och interiörklassen.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Läs mer om vinnarna

Vinnare Exteriör: Riksdagen

 

Vinnare Interiör: Drottning Silvias Konsertsal

 


Utmärkelsen Svenska Ljuspriset ges till projekt där ljus och belysning använts på ett föredömligt sätt för att skapa en bra belysning för både människa och miljö samt för att lyfta fram byggnadens eller platsens identitet och karaktär och dess arkitektur.

Fakta om tävlingen

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling som vill lyfta byggprojekt där ljus och belysning använts på ett speciellt fint sätt för att lyfta miljön och arkitekturen. Syftet är också att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Tävlingen har en lång tradition och årets tävlingsomgång är den 31:a i rad.

Årets jury:

Margaretha Stenmark (juryordförande), ­verksamhetsansvarig Belysning, Workshop-manager Lights in Alingsås – Västljus

Johanna Glans, ljusdesigner, lärare i ljusdesign och programansvarig för ljusutbildningen vid JTH – Svenska Belysningssällskapet

Katarina Hennig Ruberg, ljusdesigner, MSLL, IALD, Landskapsarkitekt MSc, PhD-student i Miljöpsykologi, Lunds universitet – Sydljus


Huvudsponsorer:

 

Tävlingsarrangörer:

 

Publicerad den 29 september 2023
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2023

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här