Notiser

Gymnasieutbildning med ljusfokus

Alströmergymnasiet i Alingsås blir först i landet med att erbjuda estetisk utbildning med fokus på ljussättning och ljusdesign. Tanken är att låta eleverna utveckla ljuset som estetisk uttrycksform.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Utbildningen förbereder eleverna för ett kreativt yrke inom ljussättning och design och de kommer att utbildas i att dels hantera ljussättning med digital styrning och dels att tänka in ljus som design och konstform tillsammans med musik och andra sceniska framställningar.

Den nya utbildningen, som planeras att starta i augusti 2017, kommer tydligt att kopplas till Lights in Alingsås som varje år lockar ca 80 000 besökare.

Publicerad den 21 mars 2017
Ur Ljuskultur Nummer 2, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här