Ljus i världen

Licht Kunst Licht AG

Med kontor i Bonn och Berlin samt flera priser i ljusdesigntävlingar fortsätter Licht Kunst Licht AG att skörda framgångar. För andra gången har de tilldelats utmärkelsen Årets ljusdesignföretag i Tyskland.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst för prenumeranter. Genom att bli prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material.

Bli prenumerant

Licht Kunst Licht AG grundades 1991 och har idag 26 anställda. Företaget har sedan starten varit involverat i över 700 projekt i hemlandet Tyskland och flera runtom i världen. Ett av prestigeprojekten ute i världen är Qatar National Museum, ritad av den kända franska arkitekten Jean Nouvel.

Framgångstips från Licht Kunst Licht:

Planering av dagsljus och artificiellt ljus lika viktiga. I samtliga tre projekt finns det en anmärkningsvärt nära relation mellan ljus och arkitektur. All belysning är integrerad för att förstärka den arkitektoniska gestaltningen. För att kunna skapa så integrerade lösningar är det viktigt att dialogen mellan arkitekt och ljusdesigner börjar i så tidigt stadium som möjligt. Det är även en förutsättning för ett slutresultat där där dagsljus och artificiellt ljus kan samverka på bästa sätt.

En tvärvetenskaplig arkitektonisk förståelse och en kombination av kreativitet och teknisk kompetens är väsentligt. Det räcker inte enbart med en integrerad designprocess. En tvär­vetenskaplig arkitektonisk förståelse och en kombination av kreativitet och tekniskt kunnande är väsentliga för att lyckas. Kunskapen och erfarenheten vad gäller designmöjligheter, de tekniska kraven och egenskaperna av, t.ex. nya ljuskällor och styrsystem är ett krav för att kunna utnyttja dess fulla potential för ett lyckat slutresultat.

 

Publicerad den 29 februari 2016
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare