Intro

Mera mjölk med LED?

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Stiftelsen Lantbruksforskning har beviljat 41 miljoner till 17 forskningsprojekt som syftar till att stärka lantbruksnäringens hållbarhet och konkurrenskraft.

Vitmossa som ersättning för torv och utvinning av proteiner för morgondagens livsmedel är exempel på projekt som beviljats medel i Stiftelsen Lantbruksforsknings öppna utlysning 2017. Bland projekten finns även en som är belysningsrelaterat och handlar om LED-ljusets påverkan på kor. Det är Sigrid Agenäs på Sveriges Lantbruksuniversitet som fått nästan 3 miljoner för att forska inom ämnet ”På samma våglängd – LED-ljusets effekt på aktivitet och produktion hos mjölkkor”.

Publicerad den 31 januari 2018
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här