Mötesrum med grå undertak i träullit. Den ombonade känslan ­accentueras av ett varmt ljus; upp-och nerljus från pendlad mötesrumsarmatur, dolda led­lister bakom väggpaneler och väl ­avbländade spotlights mot ­skrivtavla och konst.
Mönster, textur och väggpaneler lyfts fram med mjuk ljussättning, likt solens ljus i morgondis. Mattor och gardiner binder ihop rummen. Dold LED-belysning bakom väggpaneler lägger ett fint släpljus på väggar.
Loungeyta med sandfärgat undertak i träullit. Diskreat wallwashers lyfter mjukt fram konsten. EN rad av olika långa cylinderarmaturer skapar intresse och accentuerar sittgruppen.
Köket har tak, golv, gardiner och matta i sandfärgade toner. Känsla av en morgon på stranden skapas av det varma ljuset från wallwash­ers och downlights. Återbrukade pendelarmaturer över matbordet harmonierar i färgtemperatur och intensitet.
Kontor

Ombonat och mjukt

Solporten Fastighets har flyttat in i nya lokaler i Solna. Solgult och värme associerar till företagsnamnet och är också känslan som Reform Arkitekter tagit fasta på i sin design.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Solportenss nya lokal är både större och ljusare. ­Önske­målet var en beständig design som håller många år framöver. Den gula kulören finns kvar från det tidigare kontoret som även det designats av Reform. Färgskalan går nu mer i naturtoner med viss svärta. Glaspartierna har svartlackade profiler.

Tongivande för hela inredningen är materialiteten: Akustiktak av träullit i naturfärger, beige eller gråbrunt. Mönster och textur skapas av räfflat, mönstersatt kakel och väggpaneler av stavlimmat trä. Mattor och gardiner binder ihop rummen. Alla ytor är omhändertagna.

Ljuskonceptet

”Som en morgon­promenad på stranden – de mjuka sandbeigea tonerna och ­solglittret på vattnet.”

För att förstärka den ombonade känslan lyfts material och kulör fram med ett mjukt ljus, likt solens i morgondis. Visionen har varit en genomtänkt placering av ljus, precis där det behövs, för att ge dynamik åt rummen.

En dold LED-belysning bakom väggpaneler ­lägger ett fint släpljus på väggar. Mer distinkt ljus från ­spotlights framhäver detaljer och funktioner och ger stuns åt helheten. Konsten har en framträdande plats och är ljussatt med spotlights eller wallwashers. I kontors­rummen och köket har nedpendlade armaturer återbrukats. Detsamma gäller inredning i alla delar av kontoret.

 

Publicerad den 5 december 2022
Ur Ljuskultur Nummer 4, 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här