Konstnär: Viktor Vicsek från Ungern Foto: Göteborg & Co AB
Intro

Talande huvuden

”Jag ville att det skulle kännas som om bokstäverna svävar över garage­byggnaden, som en krona eller ett diadem.”

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Talking Heads är ett av de nio verk som fanns med i en ljuskonstpromenad, arrangerad i samband med Julstaden i Göteborg. Staden satsade på konstnärlig ljussättning när så mycket ställts in på grund av coronapandemin. Promenaden sträckte sig från Trädgårdsföreningen till Domkyrkan och det gemensamma temat var ”hjärta”, för att förmedla värme, kärlek, och omtanke, med konstnärernas egna kopplingar till temat.

Talking Heads består av två spektakulära huvuden som visar känslor och samtalar med varandra med hjälp av var sina 4000 rörliga LED-ljuspunkter som visar olika ansiktsuttryck. Verket stod på var sin sida ­av Kungsportsavenyn vid Bältes­spännarparken och utanför Stora teatern.

Publicerad den 1 februari 2021
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här